Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Operace CANH

V srpnu vyvrcholila realizací operace CANH několikaměsíční spolupráce Národní protidrogové centrály Služby kriminální policie a vyšetřování Policie České republiky a Celní protidrogové jednotky Generálního ředitelství cel. Odhalila organizovanou skupinu vietnamských státních příslušníků zaměřenou na výrobu a distribuci marihuany, jejíž činnost přesahovala do zahraničí. Zadrženo bylo 21 občanů Vietnamu.  

Podrobnosti o operaci a jí předcházející činnosti sdělili dnes na tiskové konferenci ředitel národní protidrogové centrály plk. Jakub Frydrych a vedoucí Celní protidrogové jednotky mjr. Pavel Hoffman.
 
Odhalení skupiny je dalším z úspěchů společného týmu uvedených dvou útvarů. Hlavní náplní tohoto týmu je právě problematika marihuany v prostředí české drogové scény. Na akci a několikaměsíční činnosti se podílela řada dalších policejních útvarů a útvarů celní správy, ale také zahraničních subjektů. Na tiskové konferenci zaznělo, že se v uplynulých měsících podařilo zmapovat trestnou činnost všech článků organizované skupiny, která marihuanu vyráběla v České republice a distribuovala ji nejen v České republice, ale také do Rakouska, Maďarska a na Slovensko. Činnost skupiny byla velmi profesionální a sofistikovaná. Riziko odhalení bylo snižováno například tím, že i pozice kurýrů byly vykonávány výhradně vietnamskými občany. Ředitel Národní protidrogové centrály řekl: „Rozkrytí činnosti této konkrétní skupiny bylo velmi náročné, přesto je akce výjimečná z pohledu počtu zadržených osob a zajištěných důkazních prostředků. Opět se tak potvrdil význam spolupráce policie a celní správy a přímá spolupráce na mezinárodní úrovni.“
 
Více podrobnosti o operaci CANH najdete zde.
 
kpt. Veronika Hodačová
18. 08. 2010
  
Odkazy do noveho okna

akce Canh

akce Canh 

Detailní náhled

pěstírna akce Canh 1

pěstírna akce Canh 1 

Detailní náhled

pěstírna akce Canh 2

pěstírna akce Canh 2 

Detailní náhled

pěstírna akce Canh 3

pěstírna akce Canh 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem