Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Open Air Music Festival

Policejní bilance v Trutnově 

Na 21. ročníku tohoto hudebního svátku vystoupilo 114 hudebních skupin, jejichž produkci sledovalo dle sdělení pořadatelské služby 20 tisíc návštěvníků, ovšem spekuluje se i o čísle daleko vyšším.

Ze strany Policie České republiky Okresního ředitelství Trutnov bylo provedeno opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku, do kterého byli nasazeni policisté pořádkové služby jednotlivých obvodních oddělení celého okresu, družstva pořádkové policie Okresních ředitelství Trutnov, Chrudim, Rychnov nad Kněžnou, Jičín, Svitavy, a Semily, dále pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Okresního ředitelství Trutnov a Správy Východočeského kraje z Hradce Králové. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu po celou dobu festivalu dohlíželi policisté Dopravního inspektorátu Trutnov a Hradec Králové a Hlídkové služby Trutnov. Mimo to i policisté služby doprovodů vlaků a cizinecké policie.  Denně tak na klid, pořádek a bezpečnost občanů dohlíželo přes sto policistů a další policisté byli připraveni v zálohách k okamžitému použití.

Dne 21.8.2008 byla před započetím festivalu provedena kontrola a bezpečnostní prohlídky VIP zóny areálu s policisty Správy Východočeského kraje z Hradce Králové se speciálně vycvičenými služebními psy, a dále i zbývající části areálu.

V přímé souvislosti s konáním festivalu nedošlo k žádnému závažnému narušení veřejného pořádku. Bylo zadokumentováno celkem 15 případů majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže volně odložených věcí, krádeže cenností, mobilních telefonů, finanční hotovosti a platebních karet či osobních dokladů zejména ze špatně zajištěných stanů. V blokovém řízení bylo řešeno během festivalu v katastru města Trutnova celkem 109 přestupků především v dopravě v celkové částce převyšující 79 tisíc korun. Dále bylo provedeno celkem 269 kontrol osob a vozidel a řešeno celkem 18 řidičů, kteří usedli za své volanty s alkoholem v krvi. V průběhu kulturní akce policisté vypátrali tři osoby, které procházeli registrem celostátně hledaných osob, které byly předány příslušným úřadům či zařízením.

Po ukončení hlavního opatření je nadále dějiště konání festivalu zajištěno přímým výkonem služby z řad trutnovských policistů a pořádkové jednotky  do úplného odjezdu všech účastníků.

V průběhu konání festivalu nedošlo k žádnému napadení službu konajících policistů, či k jejich zranění nebo ke hmotné škodě na služebních vozidlech.
Z pohledu policie byl tento ročník klidný i přes rekordní účast fanoušků dobré hudby všech  žánrů.

vytisknout  e-mailem