Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opatrnosti není nikdy dost, i na dovolené!

KRAJ – Policisté zavítali do rekreačních oblastí Kristýna a Sloup v Čechách. 


Dne 27. a 31. července 2023 se policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje rozjeli do známých rekreačních oblastí v kraji. První návštěva směřovala na Liberecko, konkrétně do areálu Kristýna, který leží v blízkosti německo-polských hranic a v poslední době zde byl zvýšený nápad trestné činnosti. Z těchto důvodů policisté rekreanty varovali, aby si dávali pozor na svoje cenné věci, jízdní kola či koloběžky a řádně je při odchodu zabezpečili proti odcizení.

članekV areálu se nachází krásné jezero o rozloze 14ti hektarů, které obklopují písčité i travnaté pláže a vybízí návštěvníky ke koupání a vodním sportům. Akce byla proto zaměřena i na bezpečnost u vody a rady obdrželi především rodiče a příbuzní malých neplavců. Ostatním návštěvníkům místních pláží doporučili zdrženlivost v popíjení alkoholických nápojů před plaváním a zhodnocení aktuální fyzické dispozice. Oblíbená destinace je i rájem pro cykloturistiku, a tak policisté nezapomněli lidem připomenout povinnou výbavu, reflexní prvky a důležitost nošení cyklistických přileb.

Druhou obdobnou návštěvu policisté uskutečnili na Českolipsku v kempu malebné obce Sloup v Čechách, který disponuje přírodním koupalištěm u břehu Radvaneckého rybníka a velkým prostorem pro stany a karavany. 

Rekreanti vše pozitivně kvitovali a za malé zdržení a trpělivost byli obdařeni drobnými preventivními předměty.


1. 8. 2023
por. Bc. Dana Burešová, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem