Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opatření Úklid

KARLOVY VARY - Mladistvé osoby pod vlivem alkoholu 

 

První hodiny sobotního rána byly překvapením pro návštěvníky jedné z  karlovarských  diskoték. Trestné je podávat alkohol, cigarety a jiné návykové látky osobám mladším 18let.
Ne vždy je však zákon dodržován, a proto vedoucí obvodního oddělení Policie České republiky v Karlových Varech Rybářích připravil rozsáhlou akci zaměřenou na jednu z největších diskoték v Karlových Varech. Této akce se zúčastnili hasiči, kteří prověřili prostory a  možnosti únikových východů v případě požáru, pracovníci živnostenského úřadu, pracovníci České obchodní inspekce a pracovnice oddělení sociální a právní ochrany dětí. Ty po provedení dechových zkoušek, předávaly podnapilé mladistvé jejich zákonným zástupcům.
Policistům pomáhali při zajištění pořádku a celé akce strážníci Městské policie. Všech 250  návštěvníků  diskotéky muselo prokázat svoji totožnost.  Zvýšený zájem  byl pak  zaměřen na    osoby mladistvé. Každý mladistvý byl podroben orientační dechové zkoušce. Ze všech padesáti mladistvých -  bylo v podnapilém stavu 36 dívek a chlapců, jedna dívka  nadýchala nejvyšší hodnotu 1,69 promile. Prostory diskotéky prohlédl psovod se služebním psem, který je vycvičen na vyhledávání drog.
Většina mladistvých uvedla, že jim byl alkohol podán obsluhou diskotéky.
Tato preventivní akce potvrdila nutnost  častějších kontrol, neboť tolik opilých mladistvých ještě nebylo registrováno při žádné podobné  akci. 
 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem