Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Opatření na Letišti České Budějovice

České Budějovice - neformální zasedání Rady EU z pohledu Oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice. 

     Ačkoliv byl zájem veřejnosti České republiky a EU v průběhu uplynulého víkendu soustředěn na zámek Hluboká nad Vltavou, kde se setkali ministři zahraničních věcí EU, policisté Oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice svoji pozornost obraceli na Letiště České Budějovice. Jejich úkolem číslo jedna bylo zajistit bezpečnost, klid a veřejný pořádek v areálu letiště, a to nejen v prostoru přistávací dráhy, na kterou v pátek kolem poledne přistál vládní speciál, ale také v jejím širším okolí, což znamenalo střežit plochu o rozloze přibližně 12 km2.
     Bezpečnostního opatření se od ranních hodin dne 26. března do sobotního odpoledne, kdy z letiště odletěl poslední zahraniční host, zúčastnilo 90 policistů Služby cizinecké policie. Díky členitosti terénu byla ke střežení areálu letiště použita také speciální technika, tzv. termovize a termokamery, umožňující mapování případného nežádoucího pohybu osob na letišti. Svoji nezastupitelnou roli v průběhu bezpečnostního opatření sehráli také kynologové Služby cizinecké policie se svými čtyřnohými svěřenci – celkem bylo do opatření nasazeno 11 služebních psů.
     Při zajištění bezpečnostního opatření jihočeští cizinečtí policisté spolupracovali nejen s útvary Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, ochrannou službou, Pyrotechnickou službou a Leteckou službou, ale na pomoc přizvali také kolegy z oblastních ředitelství služby cizinecké policie v Brně a Ostravě.
     V průběhu akce byla zjištěna jedna osoba, která se snažila bez příslušného oprávnění vstoupit do střeženého prostoru – tato osoba byla předvedena k podání vysvětlení a poté byla propuštěna.
     Vedení Oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice děkuje všem zúčastněným policistům za profesionální výkon, který pomohl prezentovat dobré jméno Policie České republiky.

npor. Mgr. Ivana Zelenáková v.r.
vedoucí kanceláře ředitele

vytisknout  e-mailem