Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Opatření „ Medveděv“

Stejně jako ostatní složky Policie ČR se cizinecká policie zapojila do bezpečnostních opatření souvisejících s návštěvou Ruského prezidenta Dmitrije Medveděva v Praze.  

     Do opatření bylo nasazeno 280 policistů, kteří vykonávali svěřené úkoly převážně na letišti v Praze Ruzyni, kdy primárním úkolem cizinecké policie bylo spolupodílet se na zajištění bezpečnosti při příletu i odletu delegace. Po celou dobu opatření byly posíleny hlídky dozorující v obou terminálech letiště, policisté se zaměřili na zvýšenou kontrolu podezřelých osob i předmětů, vyskytujících se v blízkosti perimetru letiště a byly také nasazeni specialisté na vyhledávání výbušnin, psovodi a odstřelovači. Během opatření nebyl zjištěn žádný závažný přestupek, nikdo nebyl zadržen ani předveden.
 
     Na průběh opatření se přijel podívat ředitel služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer. „Jsem velmi rád, že se naši policisté tohoto náročného úkolu zhostili opět na výbornou a jejich činnost byla vysoce kladně hodnocena našimi partnery,“ a dodal: „je vidět, že systém opatření je správně nastaven, což se potvrdilo i v minulosti při návštěvě amerického prezidenta Baraca Obamy nebo Papeže Benedikta XVI“.
 
Kpt. Mgr. Kateřina Rendlová
Tisková mluvčí ŘSCP
 

 

vytisknout  e-mailem