Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté hledali výbušninu

Dne 10. května 2011 proběhlo na letišti Praha Ruzyně bezpečnostní opatření v souvislosti s oznámením bomby na palubě letadla.  

Opatření odstartoval telefonát muže na linku 158 v Přerově, který uvedl, že na palubě letadla do Vídně je umístěna bomba. Dle údajů, které muž v telefonátu uvedl odpovídal popisu pouze let společnosti Austrian Airlines s pravidelným odletem z Prahy v 15.10 hodin. V souvisti s možnou hrozbou informoval zdejší inspektorát cizinecké policie veškerá příslušná pracoviště ruzyňského letiště a přijal potřebná opatření v podobě celkové podrobné prohlídky letadla včetně zavazadel a veškerých cestujících, jak na příletu tak na odletu. Bylo nasazeno přes dvace policistů Inspektorátu cizinecké policie, zejména pyrotechniků a psovodů se psy vycvičenými na vyhledávání výbušnin, a také policisté z Pyrotechnického odboru PČR. Prohlídka proběhla s negativním výsledkem.

Za profesionálně provedené opatření obdrželi policisté Inspektorátu cizinecké policie Praha Ruzyně poděkování od letecké společnosti Austrian Airlines.

vytisknout  e-mailem