Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně se dopouštěl krádeží

KARLOVARSKO – Okradl i svého známého. 

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže z Chomutovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu Krádež.

Obviněný muž se měl takového jednání dopustit nejméně v pěti případech. V prvním případě měl začátkem července tohoto roku ve večerních hodinách z dětského hřiště za domem odcizit koloběžku. Tím způsobil majiteli škodu ve výši kolem 6 tisíc korun.

V druhém případě měl ve stejném měsíci navštívit svého známého. Toho však nepotěšil. Při své návštěvě měl obviněný z pověšené bundy pětašedesátiletého muže odcizit finanční hotovost ve výši kolem 3 tisíc korun.

V páchání trestné činnosti pokračoval i ke konci daného měsíce. S další osobou měl vniknout na pozemek nacházející se mezi rodinnými domy a následně do garáže. Z té měl odcizit motocykl. Poškozenému majiteli svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 3 tisíc korun.

Obdobně si měl počínat také začátkem srpna. S další osobou měl vniknout do oploceného areálu a odcizit z něj nářadí a přes stovku měděných kabelů. Poškozenému majiteli byla tímto způsobená škoda ve výši kolem 14 tisíc korun.

V posledním případě měl koncem října v zahrádkářské kolonii násilně vniknout do kůlny. Zde měl odcizit například nářadí a holínky. Celkem tak způsobil majiteli škodu ve výši kolem 1 tisíc korun.

V páchání trestné činnosti však není žádným nováčkem. Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti za stejnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. Policejní komisař podal na obviněného muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech muže poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová
11. 11. 2019

vytisknout  e-mailem