Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opakovaně řídil i pod vlivem OPL

J.Hradec – Má čtyři uložené zákazy řízení od správního orgánu. 

Nenapravitelného řidiče, který svým jednáním mařil výkon úředního rozhodnutí a vykázání,  hned třikrát zastavili policisté. Poprvé dne 30. dubna, když řídil osobní motorové vozidlo Ford Focus, z J.Hradce do Kamenice nad Lipou s  úmyslem pokračovat zpět do místa bydliště. Právě v Kamenici nad Lipou byl zastaven a kontrolován místními policisty.

Podruhé podezřelý muž dne  9. května  řídil osobní automobil Peugeot 106  z obce Deštná do J. Hradce, kde byl v ulici 9. května zastaven a kontrolován hlídkou jindřichohradeckých policistů.  Během kontroly nepředložil řidičský průkaz. Policisté u řidiče provedli orientační vyšetření ke zjištění přítomnosti OPL testerem DrugWipe 5 SP, které bylo pozitivní na látky amfetamin/metamfetamin a THC. Odběr biologického materiálu a lékařské vyšetření řidič odmítl.

Naposledy podezřelý řidič řídil dne 16. května opět osobní automobil Peugeot 106 a to  na sídlišti Vajgar v J.Hradci, když byl  zastaven a kontrolován jindřichohradeckými muži zákona. Jak policisté zjistili, podezřezřelý  muž řídil motorové vozidlo i přesto, že mu byl ve čtyřech případech na základě rozhodnutí správního orgánu uložen trest zákazu řízení motorových vozidel všech druhů do  počátku listopadu 2023.

Po zadokumentování trestné činnosti si dne  17. května převzal sdělení podezření. Do dvou týdnů stane před soudem.

      

por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová, jh.pis@pcr.cz

18. května  2022

vytisknout  e-mailem