Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opakovaně páchal trestnou činnost

LOUNSKO - Krádeže objasněny; Pod vlivem způsobil nehodu. 

Krádeže objasněny

Lounský policejní vyšetřovatel trestně stíhá 37letého muže z Postoloprtska. Policisté ho nyní zjistili jako osobu, která údajně stojí za několika krádežemi v Postoloprtech.

V prvním případě se koncem září zaměřil v brzkých ranních hodinách na prodejnu, kde z volně přístupné skladové rampy měl odcizit několik desítek zákusků a chlebíčků. Tímto svým jednáním způsobil škodu bezmála 2 tisíce korun.

Ve druhém případě se stal jeho terčem sklepní prostor rodinného domu, ze kterého měl odcizit několik desítek lahví alkoholu. Uvedeným jednáním způsobil škodu přesahující 62 tisíc korun.

V posledním případě měl vniknout na pozemek rodinného domu, kde z pergoly měl odcizit videoprojektor a jeho příslušenství. Odcizením vznikla majiteli škoda bezmála 15 tisíc korun.

Policisté po pachateli pátrali, ten však spravedlnosti neunikal dlouho. Policisté dotyčného zadrželi a obvinili z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Soud na základě podnětu vyšetřovatele a návrhu státního zástupce rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Policisté zjistili, že muž byl již v minulosti pravomocně odsouzen za obdobnou majetkovou trestnou činnost, a to rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Vzhledem k výše uvedenému jednání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Pod vlivem způsobil nehodu

Dopravní policisté trestně stíhají 30letého muže z Loun, který čelí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Koncem srpna v ranních hodinách jako řidič vozidla zn. Hyundai v ulice Fügnerova v Lounech se plně nevěnoval řízení a narazil do vozidla zn. Fiat, které bylo zaparkované při pravém kraji komunikace. Toto vozidlo se vlivem nárazu posunulo dopředu a poškodilo další zaparkované vozidlo zn. Renault. Řidič se na výzvu policistů podrobil dechovým zkouškám na přítomnost alkoholu v těle, které vyšly vždy pozitivní s výsledkem přesahujícím hodnoty 1,5 promile alkoholu. Škoda způsobená při dopravní nehodě byla vyčíslena na částku 95 tisíc korun. Viník popsané nehody si od policistů vyslechl podezření a nyní mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

4. října 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem