Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradl

SOKOLOVSKO – Kov odevzdával ve sběrně. 

Policisté z obvodního oddělení v Sokolově sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a Poškozování cizí věci dvěma mužům ve věku 23 a 30 let.
 
Starší z mužů se měl uvedených přečinů dopustit v době od konce srpna, a to nejméně ve čtyřech případech. Ve dvou případech vnikl do bývalé vodárny v prostoru železniční stanice v Sokolově, odkud odcizil kolem 20 metrů telekomunikačních kabelů a několik kusů rozpojovacích lišt. Svým jednáním způsobil poškození kabelového vedení. Další 4 kusy kabelů o délce 2 metrů odcizil v ulici Nádražní u objektu budovy, které zde sloužili jako elektrické napájení pro tento objekt. V polovině října opět ve stejné ulici rozbil skleněnou výplň okna neobývaného domu, kam opakovaně vnikl a z různých prostor domu postupně odcizil různé kovové zařízení jako např. více jak 10 kusů vodovodních baterií, řídící jednotku plynového kotle a kolem 150 metrů kabelů elektroinstalace. Podezřelý muž zde poškodil přes 30 kusů zářivkových těles, přestříhal různé kabely a poškodil zdivo v důsledku vytrhání elektroinstalace. Kovový materiál následně odevzdal ve sběrně druhotných surovin a utržené peníze si ponechal pro vlastní potřebu. Celkem tak ve všech případech způsobil škodu na odcizení a poškození necelých 70 tisíc korun.
 
V posledním případě měl společně s 23 letý mužem opět v Nádražní ulici v Sokolově vniknout do prostor jedné z budov a z vnitřních prostor demontovat v různých místnostech několik kusů radiátorů, které opět odevzdali ve sběrně druhotných surovin a i v tomto případě si peníze nechaly pro vlastní potřebu. Poškozené organizaci způsobili škodu necelých 20 tisíc korun. Na základě oznámení pracovníků, kteří muže viděli, byli vypátrání a zajištěni policejní hlídkou.
 
V případě prokázání viny tak hrozí oběma podezřelým mužům trest odnětí svobody až na dva roky.
 
nprap. Zuzana Týřová
nprap. Kateřina Krejčí
30. 10. 2014

vytisknout  e-mailem