Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradl

KARLOVARSKO – Hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.  

Karlovarští kriminalisté obvinili 24letého mladíka z Ostrova ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Tohoto jednání se měl dopustit celkem v pěti případech, a to v době od září do října loňského roku.
 
Dne 20. 9. 2013 se měl v nočních hodinách vloupat do ostrovské restaurace a to tak, že měl vykopnout vstupní bezpečnostní dveře. Z restaurace tak měl odcizit přes 20 kartonů cigaret, větší množství různého alkoholu, DVD přehrávač a finanční hotovost kolem 7 tisíc korun.
 
Dne 3. 10. 2013 krátce po půlnoci, se měl vloupat v Ostrově do místní herny, kde měl vypáčit okénko u toalety a vniknout do prostor, odkud měl odcizit nezjištěné množství lihovin, tabáku a cukrovinek. Dále měl nezjištěným předmětem poškodit dva výherní automaty, u kterých měl vniknout do části s tržbou. Majiteli tak měl způsobit škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 22 tisíc korun.
 
Z areálu ostrovské školy měl mladík dne 8. 10. 2013 odcizit kolem 15 kusů sklotextilní síťoviny v hodnotě přesahující 10 tisíc korun.
 
Do ostrovské garáže se měl 24letý mladík vloupat dne 11. 10. 2013. Po vybourání větracího okénka měl z garáže odcizit strunovou sekačku a kolem 70 metrů měděného kabelu v předběžně odhadnuté částce přesahující 7 tisíc korun.
 
V posledním případě se měl na konci října vloupat do vozidla v ulici Krušnohorská v Ostrově, ze kterého měl odcizit dva kufry s ručním nářadím, přes desítku kusů montážní pěny a několik kusů elektrického nářadí. Majiteli tak způsobil škodu odhadnutou na částku přesahující 20 tisíc korun.
 
Celkem tak všem majitelům na odcizených věcech a na poškození způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahuhjící 66 tisíc korun. V případě prokázání viny mu tak hrozí až na 5 let.
 
nprap. Zuzana Týřová
10. 2. 2014

vytisknout  e-mailem