Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opakovaně kradl

KROMĚŘÍŽSKO: Nyní mu hrozí až pětileté vězení.  

Včera obvinili kroměřížští kriminalisté z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku osmatřicetiletého muže z Bystřicka.

Obviněný se během uplynulých dvou měsíců dopustil hned sedmi krádeží, které spáchal jak ve městě Bystřice pod Hostýnem, tak v jedné z nedalekých obcí. Zaměřoval se především na různé firmy či neobydlené domy, do kterých se vloupával. Na některá místa se vracel opakovaně. Hodilo se mu především pracovní nářadí, elektronika, jízdní kola, ale i kostým faráře a dokonce i paruky. Kromě toho odcizil také volně odloženou dámskou kabelku s peněženkou a platební kartou. V jednom případě ukradl v obchodě potraviny.

Tímto jednáním tak způsobil škodu odcizením věcí za více jak šedesát tisíc korun a škodu poškozením zařízení objektů za bezmála čtyři tisíce korun.

Policistům se v krátké době podařilo pachatele vypátrat a usvědčit. Nyní mu za tuto trestnou činnost hrozí až pětileté vězení.

Dnes jsme zaslali žádost o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži. O uvalení vazby rozhodne soudce.

 

28. dubna 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem