Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slovo úvodem

Vítejte na stránkách Obvodního oddělení  Policie České republiky Třebechovice pod Orebem. Jsme  připraveni chránit Vaše  životy, zdraví a majetky v kteroukoliv denní i noční  dobu. Osobně lze učinit oznámení kdykoliv v rámci denní doby či požádat o pomoc telefonicky na číslech níže  uvedených kontaktů nebo na bezplatné lince tísňového volání 158. Toto volání je svedeno na operační středisko v Hradci Králové s nepřetržitým provozem.  Policisté operačního střediska zajistí vyslání policejní hlídky na určené místo. 
K činnostem  policistů místního oddělení  patří zajišťování veřejného pořádku, ve spolupráci s dopravní policií dohled nad bezpečností a plynulostí silniční dopravy, pátrání po pohřešovaných  a hledaných  osobách, vyšetřování přestupků i trestných  činů, provádění eskort zatčených a  zajištěných osob,  osob nezletilých a mladistvých na útěku z výchovných a  diagnostických  ústavů a podnapilých osob do protialkoholní záchytné  stanice.

Policisté  při výkonu služby úzce  spolupracují s orgány státní  správy a samosprávy, s městskou policií, a s  představiteli  soukromého sektoru. Kromě represe jsou nedílnou součástí policejní  práce také aktivity na poli prevence. Policisté besedují s občany na téma  bezpečného chování,  prevence kriminality  a sociálně patologických jevů. Navštěvují děti v mateřských  školách, školách základních i středních a  nezapomínají  ani na seniory.

vytisknout  e-mailem