Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktuality - archiv

 

20. října 2009
Krádež vloupáním do firmy
 Neznámý pachatel využil víkendu a dne 17.10.2009 v Třebechovicích pod Orebem vnikl po poškození oplocení do firmy, kde po rozbití skleněné výplně dveří vnik do kantýny odkud odcizil cigarety různých značek, zapalovače i cukrovinky. Svým jednáním tak způsobil firmě škodu kolem 6.000 korun. Pachateli za uvedené jednání krádeže vloupáním hrozí trest odnětí svobody až dvě léta.
npor. Jaroš Miroslav
19. října 2009
Krádež kanálových vpustí
 Neznámý pachatel v noci z 14.10.2009 na 15.10.2009 v obci Librantice odcizil kanálové vpusti umístěné na místní komunikaci. Svým jednáním tak způsobil obci škodu kolem 36.000 korun. Pachateli za uvedené jednání krádeže hrozí trest odnětí svobody až tři léta.
npor. Jaroš Miroslav
15. října 2009
Vloupání do objektu sběrny 
Dosud neznámý pachatel z 13.10. na 14.10.2009 v Třebechovicích pod Orebem po prostříhání oplocení  vnikl do objektu místní sběrny, poškodil stavební buňku a z objektu odcizil různý kovový odpad, nářadí a přívodní kabely k pracovním strojům. Svým jednáním tak způsobil majiteli škodu kolem 8.000 korun. Pachateli za uvedené jednání krádeže vloupáním hrozí trest odnětí svobody až dvě léta.
npor. Jaroš Miroslav
7. října 2009
Vloupání do obchodu
Dosud neznámý pachatel z 28.9.2009 na 29.9.2009 v Libranticích využil nedostatečně uzamčených mříží u hlavního vchodu do prodejny, rozbil skleněnou výplň dveří a vnikl do obchodu. Za prodejním pultem odcizil cigarety různých značek. Svým jednáním tak způsobil majitelce obchodu škodu kolem 12.000 korun. Pachateli za uvedené jednání krádeže vloupáním hrozí trest odnětí svobody až dvě léta.
npor. Jaroš Miroslav
29. září 2009
Vloupání do obecního úřadu 
Dosud neznámý pachatel v noci z 23. na 24.9.2009 vnikl po odstranění visacího zámku a vypáčení několika mříží, okna i dveří do Obecního úřadu v Jeníkovicích. Zde odcizil počítače i s monitory. Svým jednáním tak způsobil  škodu kolem 50.000 korun. Pachateli za uvedené jednání krádeže hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až tři léta nebo peněžitý trest.
npor. Jaroš Miroslav
 
16. září 2009
Krádež kola 
Jen  necelou půl minutu se pachatel těšil z ukradeného jízdního kola v pondělí 14. září 2009, které odcizil po přestřižení lankového zámku v  Třebechovicích pod Orebem. Bezprostředně po krádeži byl zadržen, i s odcizeným jízdním kolem, policisty Obvodní oddělení Třebechovice pod Orebem. Dalším  šetřením bylo zjištěno, že  různých krádeží se dopuštěl již v minulosti.  Majiteli  bicyklu by tak způsobil škodu  ve výši  téměř 6.000 korun. Případ  krádeže  jízdního kola byl  šetřen ve zkráceném přípravném řízení a pachateli bylo sděleno podezření pro trestný čin krádeže. Za tento trestný čin pachateli hrozí trest odnění svobody až na dvě léta, peněžitý trest nebo propadnutí věci.
npor. Miroslav Jaroš
14. září 2009
Všímavost se vyplatila
Podezřelého pohybu neznámého muže u jednoho z domů si všimla obyvatelka obce Černilov ve čtvrtek (3. 9. 2009) . Nenechala si své zjištění jen pro sebe, ale zavolala majitelce domu. O chvíli později obyvatelé Černilova ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Třebechovice pod Orebem zadrželi pachatele, který se do rodinného domu vloupal. U něho byly také nalezeny věci pocházející z krádeže. Dalším šetřením bylo zjištěno, že zloděj má na svědomí i další krádeže vloupáním.
npor. Miroslav Jaroš
26. srpna 2009
Ze stodoly zmizelo jízdní kolo 
Dne 26. 8. 2009 v ranních hodinách vyjížděli policisté k oznámení o krádeží věcí ze stodoly v obci Libřice. Okradený muž policistům vypověděl, že mu ze stodoly zmizelo jízdní kolo a z garáže motorová pila, vrtačka, dvě akuvrtačky a nářadí. Neznámý pachatel zřejmě využil toho, že obě budovy nebyly uzamčeny a věci sebral. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na ukradených věcech na téměř 12.000 korun.
 por. Marta Trávníčková
20. srpna 2009
Z koupaliště šla pěšky
Před osmou hodinou večerní (20.8. 2009) řešili muži zákona případ krádeže jízdního kola v ulici Týnišťská v Třebechovicích pod Orebem. Okradená žena policistům vypověděla, že se odpoledne se svou kamarádkou vydaly na místní koupaliště. Jízdní kola uzamkly k sobě před areálem a šly si zaplavat. Když se obě ženy vrátily ke svým kolům, tak zjistily, že jedno z nich chybí. Neznámý pachatel využil situace, kdy se obě ženy koupaly, a jízdní kolo odcizil. Okradená cyklistka vyčíslila způsobenou škodu na 4.500 korun.
 por. Marta Trávníčková
16. srpna 2009
Krádež vozidla
V podvečer (16. 8. 2009) přijali královéhradečtí policisté oznámení o krádeži osobního vozidla v ulici Týnišťská v Třebechovicích pod Orebem. Okradený muž policistům sdělil, že se rozhodl navštívil místní koupaliště, a proto své vozidla Škoda Favorit zaparkoval na přilehlém parkovišti. Když se za několik hodin na parkoviště vrátil, vozidlo již nenašel. Neznámý zloděj využil situace a vozidlo ukradl. Způsobená škoda byla stanovena na téměř 18.000 korun.
por. Marta Trávníčková
 

 

vytisknout  e-mailem