Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z policejního zápisníku

Počátek léta na horách 

Krádež králíků
Prvníhočervna měl doposud neznámý zloděj v našem teritoriu zřejmě hlad a k tomu ještě asi dostal chuť posekat si doma trávník. Proto pravděpodobně odcizil z jednoho hospodářství v Rokytnici v Orlických horách čtyři králiky a elektrickou sekačku. Policisté událost evidují jako přestupek.
 
Ovocná školka
Ovocná školka a hlavně její sklad byl tentokrát pro zloděje předmětem zájmu. Přestože se ze skladu nic dražšího  neztratilo, pobertové se pravděpodobně snažili odcizit dvě mohutné řemenice, se kterými bylo evidentně manipulováno. Záměr se jim ale přes značnou hmotnost naštěstí nezdařil. I tak celou věc šetří rokytničtí policisté jako trestný čin.

Střelený srnec
Večer 27. června 2011 vyjela policejní hlídka ke střelenému srnci, který  se údajně dokulhal až k potoku u hotelu Rokytenka. Tam byl také následně místními myslivci nalezen. Policisté zatím po střelci pátrají marně a věc zaevidovali jako přestupek na úseku myslivosti.
 
Protipancéřový granát
V neděli 3. července byl v okolí dělostřeleckého bunkru pevnosti "Hanička" nalezen protipancéřový granát z období 2. světové války. Policisté z Rokytnice v Orlických horách místo důkladně zajistili a vyčkali příjezdu policejního pyrotechnika. Specialista se rozhodl granát bezpečně zajistit a to se mu také po chvilce podařilo.
 
Policisté dohlíželi na BESIP
Dne 7.července 2011 ráno se policisté vydali do ulic. Během dozorování bezpečnosti silničního provozu do jejich sítě "vklouzli" dva přestupci. Muži zákona blokově vyřídili prohřešky za špatný technický stav vozidla a  za jízdu bez použití bezpečnostního pásu. Policistům neunikl ani řidič, který má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Tento "řidič-neřidič" se rázem stal podezřelým ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí výkon trestu odnětí svobody až na tři léta.

pprap. Lukáš Jirčík
8. července 2011

vytisknout  e-mailem