Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktuality archiv

29. říjen 2009
Preventivně bezpečnostní akce
Dne 16.10.2009 ve večerních hodinách proběhla na území místně příslušném Obvodnímu oddělení 1 v Hradci Králové preventivně bezpečnostní akce zaměřená na pátrání po hledaných osobách a věcech, která byla dále spojena s kontrolou nad dodržováním zákazu podávání alkoholických nápojů dětem a mládeži ve vybraných živnostenských provozovnách. Vlastního opatření se účastnilo 8 uniformovaných policistů a 2 policisté ze Skupiny kriminální policie a vyšetřování. V rámci opatření byla provedena kontrola 6ti živnostenských provozoven, kdy v jedné z nich byly zjištěny 2 mladistvé osoby pod vlivem alkoholu. Tyto byly po nezbytných úkonech předány zákonným zástupcům, přičemž o daných skutečnostech byl vyrozuměn příslušný odbor Magistrátu města Hradce Králové.
prap. Potůček Josef
16. říjen 2009
Máte tam bombu!
Dne 15.10.2009 v ranních hodinách byla na recepci úřadu v centru Pražského Předměstí přijata telefonická zpráva: "Máte tam bombu, včera tam byla uložena!" Po přijetí oznámení se na místo dostavila výjezdová Skupina kriminální policie a vyšetřování, která rozhodla o vyklizení budovy, kdy se jednalo přibližně o 150 zaměstnanců. Do následné prohlídky budovy bylo nasazeno více jak deset policistů, psovod se služebním psem specializujícím se na vyhledávání výbušnin a dále strážníci Městské policie Hradce Králové. Výsledek prohlídky byl negativní - na místě nebyly nalezeny žádné výbušniny.
Do současné doby neustanovaný pachatel naplnil skutkovou podstatu trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí trest až tříletého odnětí svobody.
prap. Potůček Josef
9. říjen 2009
Krádež pneumatik
V době od 22.9.2009 do 29.9.2009 bylo ze skladu pneumatik ve Farářství odcizeno 19 sad pneumatik (celkem 77 kusů) různých značek, rozměrů a opotřebení, které byly usazeny na plechových a ALU discích. Tohoto jednání se dopustil dosud neustanovený pachatel poté, co přestříhal pletivo oplocení skladu, z jehož vnitřních prostor byly pneumatiky odcizeny. Celková škoda byla zástupci poškozené firmy vyčíslena částkou 420.000 korun. Na zdejší součásti Policie České republiky je tato věc šetřena jako trestný čin krádež.
prap. Potůček Josef
29. září 2009
Vloupání do kamenosochařství
Dosud neznámý pachatel vnikl do objektu firmy kamenosochařství na Pražské třídě, když nezjištěným způsobem vytvořil otvor ve spodní části uzamčených vstupních dveří. Následně  prohledal dvě průchozí kanceláře, ve kterých rozházel po zemi různé firemní dokumenty a zásuvky kancelářského stolu. Přitom  nalezl klíč od kovového trezoru, do kterého pomocí klíče vnikl a z trezoru odcizil finanční hotovost  téměř 40.000 Kč. Dále vyházel na zem 18 zlatých knížek určených ke zlacení nápisů na náhrobních kamenech v hodnotě 8.840 Kč. Z neuzamčené skříně  odcizil uloženou finanční hotovost 1.200 Kč. Při tomto jednání znehodnotil předmětné zlaté knížky, které včetně rozházených firemních dokumentů a zásuvek polil nalezenými tekutými čistícími prostředky. Případ šetříme na obvodním oddělení jako trestný čin krádeže vloupáním.
prap. Potůček Josef
21. září 2009
Poškození vozidel
V ranních hodinách 19. září v ulici Jungmannova neznámý pachatel poškodil sedmnáct vozidel. Ukopnul zrcátka, poškrábal lak, vytrhl plastové rámy registračních značek či ulomil  stěrače. Způsobená škoda nebyla do současné doby upřesněna. Na obvodním oddělení je tato událost řešena jako trestný čin poškozování cizí věci.

Krádež motocyklu
V časovém rozmezí od 18. do 19. září došlo na parkovišti v Labské kotlině I. dosud neznámým pachatelem k odcizení motocyklu tov. zn. YAMAHA RP02 1300, stříbrné barvy v hodnotě 150.000 korun. Případ šetříme jako trestný čin krádeže.

Parkoviště parkovacích automatů
Policisté Obvodního oddělení 1 Hradec Králové v současné době šetří trestný čin poškozování cizí věci, kdy dosud neznámý pachatel v noci z 1. na 2. září přesně nezjištěným předmětem poškodil parkovací automaty. Jednalo se o automat v ulici V Koutech a v ulici V Lipkách. Poškozeno bylo čelní ochranné sklo a LCD displej.
prap. Potůček Josef
 

Skok pod vlak
Před polednem 14. srpna 2009 na vlakové zastávce Hradec Králové Kukleny skočil do kolejiště asi 10 metrů před zastavující osobní vlak osmatřicetiletý muž. Strojvedoucí neprodleně použil rychločinné brždění. Při nehodě muž utrpěl vážná zranění a byl převezen do královéhradecké nemocnice.
prap. Potůček Josef
20. srpna 2009

Řidič takřka vypadl z vozidla...
Před půlnocí 13. srpna 2009 bylo hlídkou obvodního oddělení 1 kontrolováno osobní motorové vozidlo, jehož řidič nezastavil na křižovatce označené dopravní značkou "Stůj! Dej přednost v jízdě". Při kontrole řidič-cizinec takřka vypadl z vozidla, kdy mu byla následnou dechovou zkouškou naměřena hodnota 2.15 promile alkoholu v dechu. Řidič byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění a následně s ním byly zahájeny úkony trestního řízení (konkrétně tzv. zkrácené přípravné řízení). Již následující den (13 hodin po dopravní kontrole) stanul cizinec před Okresním soudem, kterým mu byl uložen trest s osmnácti měsíční podmínkou a stejně dlouho trvající zákaz činnosti (řízení mot. vozidla) na území ČR.
prap. Potůček Josef
20. srpna 2009

Vloupání do automatů na pitnou vodu
Ve zdejším územní obvodě docházelo v nedávné době k opakovanému vloupání do automatů na pitnou vodu. Pachatelé této trestné činnosti násilím vnikali spodními dvířky do automatů, kde následně odcizili plastové misky s finanční hotovostí. Takto byly v rozmezí několika nocí napadeny automaty v ulici V Koutech, Veverkova a v Labské Kotlině I. Noční hlídky obvodního oddělení 1 Policie ČR v Hradci Králové byly vzhledem k této skutečnosti zaměřeny do zmíněných lokalit, kdy následně při této hlídkové činnosti došlo k zadržení dvou pachatelů, kteří byli přistiženi při předmětném protiprávním jednání. Věc byla dne 20.07.2009 dle věcné příslušnosti postoupena skupině kriminální policie a vyšetřování.
prap. Josef Potůček
31. července 2009

Výlet dvanáctiletého chlapce
Chlapec odešel 15. června 2009 kolem 16:00 hodiny ze školy  na Pražském Předměstí. V místě bydliště však na něj jeho opatrovníci čekali marně až do večerních hodin, kdy tuto skutečnost oznámili na místně příslušném Obvodním oddělení 1 v Hradci Králové. Dle jejich výpovědi se jednalo o zcela bezproblémového chlapce, který zná pouze cestu ze školy do několik desítek metrů vzdáleného místa bydliště. Též vyloučili, že by se mohl zdržovat u nějakého kamaráda. Neprodleně po tomto oznámení bylo vyhlášeno místní pátrání, do něhož se zapojily takřka všechny hlídky Policie ČR a Městské policie působící v lokalitě Hradce Králové a jeho okolí. Hodinu před půlnocí pátrání skončilo, když byl chlapec kontrolován hlídkou Cizinecké policie na silnici č. 11 přibližně šest kilometrů směrem na Chlumec nad Cidlinou. Poté byl zdráv a bez jakéhokoliv zranění předán zákonnému zástupci. Chlapec jako důvod svého jednání uvedl, že při cestě domů ze školy zabloudil. Myšlence, kolik lidí muselo dvanáctiletého chlapce pozdě večer během jeho výletu bez povšimnutí potkat, se nechce ani věřit. V jeho případě lze také hovořit o obrovském štěstí, že na výše uvedené frekventované komunikaci nebyl sražen nějakým vozidlem.
prap. Josef Potůček 
16. června 2009

Vyrušeni při vloupání
4. června v 18:30 hod. se dva dosud neustanovení neznámí pachatelé pokusili vniknout do prostoru kosmetického salonu v Nerudově ulici. Při tomto byli vyrušeni majitelkou salonu, která poté ve své výpovědi uvedla, že nejprve slyšela zvonění, na které nereagovala, neboť právě masírovala zákaznici, a potom zaslechla nějaké škrábání na vchodové dveře, které byly vzhledem k večerní době již zamčené. Když šla dveře zkontrolovat, tak se náhle otevřely. Za nimi stál zjevně překvapený muž se šroubovákem v ruce. Za ním stál další muž. Po dotazu majitelky salonu "co tady dělají" se oba dali na útěk. K jejich popisu majitelka salonu uvedla, že první muž byl ve věku 25-28 let, hodně štíhlé postavy, vysoký cca. 180-185 cm, měl blond vlnité vlasy o délce cca. 5 cm, dioptrické brýle a oholenou pleť. Oblečen byl do černé bundy, tmavých kalhot a na rameni měl plátěnou tašku na notebook černé barvy. Druhý muž byl taktéž ve věku 25-28 let, štíhlé atletické postavy, vysoký asi 180-185 cm, měl krátké černé vlasy o délce do 7 cm a též byl oholen. Oblečen byl do stejně barevného oblečení jako první pachatel. Oba měli rukavice a mluvili česky.
prap. Josef Potůček
15. června 2009

Dýmovnice v kanceláři
Dne 28.5.2009 v 00:05 hod. prohodil neznámý pachatel dlažební kostkou skleněnou výplň okna kanceláře v přízemí rodinného domu v ul. Jiřího Purkyně, Hradec Králové. Vzniklým otvorem následně hodil do místnosti kanceláře dýmovnici, od které se po jejím spuštění poškodila plovoucí podlaha místnosti, kancelářská židle a závěsy na okně.
prap. Josef Potůček 
6. června 2009

Během 48 hodin ve vězení
V Hradci Králové v ulici v Koutech byla policisty Obvodního oddělení 1 Hradec Králové prováděna silniční kontrola, při které řidič před hlídkou zastavil vozidlo a utekl. Při následném zajištění opuštěného vozidla byl jeho řidič spatřen opodál a po 800 metrech pronásledování byl dostižen. Řidiči bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu řízení vozidla bez řidičského oprávnění. Státní zástupce podal návrh na potrestání a řidič byl odsouzen do 48 hodin od spáchání trestného činu. V současné době řidič, který teprve před nedávnem dovršil 18-ti let věku, vykonává tříměsíční nepodmíněný trest odnětí svobody ve Věznici v Hradci Králové.
prap. Josef Potůček 
17. května 2009
 

vytisknout  e-mailem