Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

On-line dotazník k válečným zločinům NCTEKK SKPV

Pro širokou veřejnost je stále k dispozici on-line dotazník, prostřednictvím kterého je možno předat orgánům činným v trestním řízení poznatky či informace ke zločinům, které byly spáchány některou ze stran zapojených do válečného konfliktu na Ukrajině. 

Od 1. ledna 2023 je problematika „válečných zločinů“  nově v gesci Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě (NCTEKK SKPV). Dotazník je k dispozici ve čtyřech jazykových mutacích, a to v češtině, angličtině, ukrajinštině a ruštině.

Vyplnění dotazníku je zcela dobrovolné. Po vyhodnocení informací mohou být osoby (ale také nemusí) kontaktovány ze strany policistů. Zajištění fotografií nebo nahrávek (audio či video) bude řešeno následně s konkrétními osobami. Poskytnuté informace mohou být důležité pro objasnění a následné stíhání válečných zločinů.

Více informací je uvedeno přímo v dotazníku: https://oznameni.policie.cz/

Provalecne zlociny.png jednoduché otevření dotazníku byl na internetových stránkách Policie České republiky (www.policie.cz) vytvořen speciální banner „Válečné zločiny“.

Stále platí, že ohledně válečného konfliktu na Ukrajině má podávání informací z trestního řízení vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Praze.

#WarCrimes #WarCrimes_cz #policiepp


kpt. Jakub Vinčálek
tiskový mluvčí PP ČR
5. srpna 2023

vytisknout  e-mailem