Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Olupoval radniční budovu

NOVOJIČÍNSKO - události  

V průběhu měsíce října až listopadu demontoval a zcizoval 30letý muž z Frenštátu parapety a svody z budovy frenštátské radnice. 
Odcizené měděné části budov odevzdával znehodnocené do sběrných surovin. Utržené peníze použil pro svou potřebu. Recidivistu frenštátští policisté prověřují také z další majetkové trestné činnosti, mimo jiné i z vloupání do garáží.   

Odečetla mu vodu
Na odpočet vody 89letý muž nezapomene.
V Kopřivnici na ul. Štramberské navštívila „falešná odpočtářka“ vody seniora. V úterý kolem 11hodiny využila lsti a ve chvíli jeho nepozornosti odcizil ze stolu zřejmě další společník 30tisíc korun.
Krátce před samotnou návštěvou šel poškozený do obchodu. Na ulici jej oslovila žena, která mu sdělila, že jde odečíst stav vodoměru. Společně s ní se vrátil domů. Ve sklepních prostorech mu řekla, že má pro něj přeplatek za vodu. Požadovala však rozměnění 5 tisícové bankovky.   V obytné části domu na něj neustále mluvila a odpoutal jeho pozornost. V tom okamžiku, zřejmě druhý ze zlodějů využil nepozornosti a ze stolu mu odcizil 30tisícovou hotovost.  
K případu policisté zjistili, že v blízkosti domu poškozeného, na ul. Máchova bylo zaparkované vozidlo, z kterého žena vystupovala. Její popis je velmi neurčitý, nicméně se mělo jednat o ženu ve věku 40let, tmavých vlasů po ramena, oblečená do tmavé bundy a kalhot. K vozidlu ani dalším osobám informace zjištěny nebyly.
Případ vyšetřují kopřivničtí policisté s podezřením ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody. (tel. OOP ČR Kopřivnice 974 735 731)

Loupež, která se nestala
Podle prvotní verze poškozeného 35letého muže vše nasvědčovalo tomu, že byl skutečně okraden na ulici.
V průběhu vyšetřování však policisté získávali podezření, že tomu tak skutečně nebylo. Nicméně verzi poškozeného nadále prověřovali 
K fyzickému napadení mělo dojít 2. listopadu ve večerních hodinách v parku před památníkem poblíže obecního úřadu v Kuníně.  Tehdy jej měl zezadu napadnout neznámý muž úderem do krku. Po úderu upadl na zem. Od útočníka pak na zemi dostal několik ran do obličeje. Následně mu z kapsy kalhot odcizil peněženku s finanční hotovostí a z místa odešel.
Policisté zjistili, že se skutek vůbec nestal. Poškozený jim přiznal, že si celou věc vymyslel.

por. Mgr. Petr Gřes
Tisková zprava ze dne 27.11.2013

vytisknout  e-mailem