Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Oloupili seniorku

Frýdek-Místek - frýdeckomístečtí kriminalisté pátrají po dvou mladících, kteří letos na konci července přepadli starou ženu a odcizili ji kabelku i s penězi 


     I přes intenzívní pátrání se nám doposud nepodařilo dopadnout tyto pachatele, proto se obracíme na širokou veřejnost o pomoc při ztotožnění podezřelých mladíků, kteří ženu přepadli. Ti byli v době, kdy pronásledovali poškozenou, zachyceni průmyslovou kamerou, a to právě ve výše zmiňovaném křížovém podchodu ve Frýdku-Místku.      Dne 28.7. 2015 okolo 14:00 hodin procházela nic netušící třiasedmdesátiletá žena ve Frýdku-Místku, pod mostem směrem k Tescu, ulicemi Beskydská a Příborská. V této době již seniorku pronásledovali dva, nejspíše mladíci, kteří si svou oběť vytipovali již v tzv. křížovém podchodu. Vyčkali na vhodnou příležitost a u jednoho z pilířů mostu u křoví ženu přepadli. Jejich cílem byla kabelka, o kterou se s bránící se důchodkyní přetahovali. Jejich útok byl tak intenzivní, že seniorku strhli na zem a až po té se kabelky zmocnili. S tou pak utekli za blízký val, kde obsah kabelky vysypali, odcizil peníze a zbytek nechali na místě. Oba se tímto jednáním dopustili zvlášť závažného zločinu loupeže, za který jim hrozí trest v odnětí svobody až na deset let.

     Jedná se o mladíky zřejmě ve věku okolo 15-17 let, štíhlé postavy. První měl na sobě tmavou mikinu s kapucí a nezjištěným světlým nápisem, tmavé kalhoty a na nohou měl sportovní boty s bílou podrážkou. Na hlavě měl čepici „kšiltovku“, tmavé barvy se světlým nápisem. Druhý z dvojice pachatelů měl na sobě také mikinu, ale světlé barvy s pruhem přes prsa a rovněž kalhoty měl světlé, sportovní s příčným nápisem na levé straně. Na hlavě měl károvanou čepici „kšiltovku“.

      Žádáme všechny, komu by tito mladící přišli povědomí nebo je znají, aby se obrátili na naše detektivy Služby kriminální policie a vyšetřování ve Frýdku-Místku na telefon 974 732 323, 603 888 647 nebo volejte linku 158.

3. listopadu 2015

por. Mgr. Vlastimil Starzyk
/komisař skupiny tisku a prevence FM/

Odkazy do noveho okna

Podezřelí mladíci  zachycení průmyslovou kamerou v tzv. křížovém podchodu - čelní pohled

Podezřelí mladíci zachycení průmyslovou... 

Detailní náhled

Podezřelí mladíci  zachycení průmyslovou kamerou v tzv. křížovém podchodu- pohled zezadu

Podezřelí mladíci zachycení průmyslovou... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem