Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Oloupili muže na vozíku

Karviná - mladíkům hrozí až desetileté vězení... 

 Ve čtvrtek 31.10. krátce před třináctou hodinou dva mladíci přepadli invalidu na vozíku. V Karviné na ulici Borovského starší muž (69) vyjel zadním vchodem ven z domu s pečovatelskou službou. Později si všiml dvou mladíků, kterým nevěnoval pozornost.

V čase podávání obědů, pán pomalu přejel kolem domu k hlavnímu vchodu. Poté, co najížděl ke vchodovým dveřím, jeden z mladíků začal tahat popruh mužovy pánské kabelky. O příruční tašku se začali přetahovat. Vzápětí se připojil i druhý mladík. Invalidu shodili z vozíku, několikrát ho kopli a udeřili pěstí do hrudníku. Po utržení popruhu příruční kabelky mladíci z místa utekli. Pánovi odcizili pánskou kabelku s finanční hotovostí ve výši 129 Kč. Poškozený během přepadení utrpěl krvavou odřeninu pravého ucha.

Komisař zahájil úkony trestního řízení zvlášť závažného zločinu loupeže.

Napadený muž uvedl, že se jednalo o dva mladíky ve věku 25 let, vyšší štíhlé postavy. Jeden z nich byl oblečen do světlého oblečení, druhý měl na sobě tmavé oblečení, oba měli na hlavách kšiltovky.

K vyšetřování by nám velice pomohli informace případných svědků události. Lidé, kteří ve čtvrtek 31.10. kolem 12:45 hod. mohli napadení vidět, mohou volat na bezplatnou linku 158.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem