Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Oloupil patnáctiletého chlapce

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za loupež mu nyní hrozí až desetileté vězení. 

Zvláštní pocit, nervozita a zároveň strach padal na patnáctiletého chlapce, který čekal na autobus na zastávce v Huštěnovicích. Důvodem byla přítomnost podivného muže, který ho nakonec oloupil.

Bylo pondělí večer 10. srpna krátce před jedenáctou hodinou. Patnáctiletý chlapec z Uherského Hradiště, který se vracel od kamaráda, měl původně odjet domů na kole. Jenže to se stalo nepojízdné, proto musel zvolit autobus. Po chvilce čekání na zastávce, si všiml mladého muže, který šel od Babic. Z muže měl zvláštní pocit, proto se raději díval jinam. Ve chvíli, kdy muž okolo něj prošel, ucítil palčivou bolest přes ucho a tvář. Když se otočil, zjistil, že to byl kožený pásek, se kterým ho muž švihl. Pak se na něj osopil, zda má nějaký problém. Vystrašený chlapec řekl, že ne. Muž se ale nenechal odbýt a zeptal se ještě několikrát. Nato mu řekl, ať mu ukáže, co má v batohu a kolik má u sebe peněz. Po peněžence s pár korunami muž zřejmě neprahl, proto vzal chlapci alespoň batoh s fotbalovým míčem a kopačkami. Ještě než odešel, pohrozil chlapci, že pokud o tom někomu řekne, tak mu zlomí vaz. Tato chvíle se chlapci zdála nekonečně dlouhá, i když trvala jen pár minut. Vystrašený poté nasedl do autobusu a po příjezdu domů vše řekl babičce. Ta okamžitě zavolala na policii. Policisté po získání podrobného popisu muže, ihned vyjeli do Huštěnovic.

Shodou okolností byla v Huštěnovicích druhá policejní hlídka, kterou na místo vyslal operační důstojník za jiným případem. Mělo se jednat o muže, který pobíhal po silnici a ohrožoval jak sebe, tak i projíždějící řidiče. Podle popisu zjistili, že se jedná o jednoho a toho samého muže. Ten posléze skončil v policejní cele.

Třiadvacetiletý muž z Hradce Králové, se za hranicí zákona nepohybuje poprvé a až do roku 2020 je v podmínce. Co ho vedlo k páchání další trestné činnosti, bude muset vysvětlit u soudu. Kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež. Druhý den byl převezen do vazební věznice v Brně. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

14. srpna 2015, por. Bc. Milena Šabatová


 

vytisknout  e-mailem