Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Oloupil mladíka za bílého dne

HRADECKO-S nůžkami v ruce ho donutil vydat řetízek 

Včera 26.11.2012 krátce před 22. hodinou, zadrželi kriminalisté 23letého muže z Havlíčkobrodska, kterého ještě týž den obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.
Ten měl spáchat v sobotu 23.11.2012 na Terminálu MHD v Hradci Králové. Jeho vypátrání a dopadení kriminalistům tedy trvalo pouhé tři dny.
 
V sobotu 23. 11. 2012 kolem 13. hodiny přistoupil obviněný muž k 17letému mladíkovi s požadavkem, aby mu dal cigarety.  Mladý muž odvětil, že cigarety nemá. Obviněný mu tedy přikázal, ať mu dá stříbrný řetízek, který má na krku. I toto mladík odmítl. Jeho odmítnutí vyvolalo u násilníka vlnu nevole a vulgárním způsobem mu začal vyhrožovat. Přitom sjel pohledem na svou ruku, aby upozornil na předmět, který v ruce svíral. Mladý muž si všiml, že se jedná o špičaté nůžky, dostal tedy strach, že by útočník mohl svoje výhrůžky myslet vážně a řetízek mu raději vydal.
 
Kriminalisté začali po lupiči okamžitě intenzivně pátrat a na základě místních znalostí a zjištěných skutečností vytipovali možného pachatele. Jejich předpoklad se potvrdil tři dny po té, když hledaného muže nalezli večer v Hradci Králové na Tylově nábřeží policisté Oddělení hlídkové služby Územního odboru policie Hradec Králové a ti jim ho předali. Muž se k činu doznal.
 
V tuto chvíli stále probíhají úkony trestního řízení. V případě odsouzení hrozí pachateli za loupež dva až deset let trestu odnětí svobody. Jistě mu nepomůže ani skutečnost, že si v současné době odpykává podmínečně odložený trest odnětí svobody za drogový delikt.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tel. 602651187
27. 11. 2012, 10:45

vytisknout  e-mailem