Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oloupena za bílého dne

ČESKÁ LÍPA - Lupiči jí odcizili kabelku. 

     Včera krátce po 16. hodině prožila stresující zážitek 57 letá žena, která se vracela z místního hřbitova v Moskevské ulici v České Lípě po pěší stezce domů na sídliště Špičák. Ačkoliv toto místo leží vedle hlavní rušné komunikace a není tedy nijak zvlášť opuštěné, přepadl jí tu neznámý muž, který do ní prudce zezadu strčil a srazil jí na zem. Vzápětí se na scéně objevil jeho komplic, který ležící bezmocné ženě vytrhl kabelu z ruky. Oba pachatelé pak i s kabelou  utekli směrem k hlavní silnici vedoucí na Nový Bor. Lupiči ženě sice žádné viditelné zranění nezpůsobili, nicméně jí  přivodili  silné psychické trauma. V rukách pachatelů skončila finanční hotovost 4 600 korun, mobilní telefon a osobní doklady majitelky. Policisté po dvojici lupičů nyní intenzivně pátrají. Za trestný čin loupeže jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

 

Je posedlá nakupováním

     Z trestného činu podvodu se škodou 91 410 korun se v těchto dnech zodpovídá  61 letá žena z Ústí nad Labem. Tato žena má "slabost" pro nakupování a zřejmě proto se s oblibou zúčastňuje různých firemních prezentací  spojených s nákupem zboží.  Na  šesti  obchodních  prezentacích jedné firmy uzavřela smlouvu o pronájmu s následnou koupí na zboží za celkem 91 400 korun. Jednalo se o  přikrývky, pánve, sadu nožů, sadu nádobí, žehlicí lis a podobně. Žena si vždy po podpisu smlouvy zboží od firmy na místě převzala, ale  nikdy za něj nezaplatila ani korunu. Za to jí nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Jel příliš rychle

     Včera kolem 10. hodiny projížděl od Kravař na Stvolínky 27 letý řidič nákladního vozidla značky Volkswagen Transporter. U Stvolínek pak vlivem rychlé jízdy nezvládl řízení a dostal se do smyku, který ho vyhodil ze silnice do příkopu. Vozidlo se v příkopu převrátilo na bok, přičemž na něm vznikla škoda ve výši 99 tisíc korun. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění.

 

Auto není trezor

     Včera  se u českolipské prodejny OBI zastavila se svým osobním vozidlem značky Škoda Roomster žena z Rokycanska. Vozidlo zaparkovala na parkovišti ve 14.30 hodin a když se k němu v 15.20 hodin vrátila, zjistila, že ho někdo vykradl. Neznámý pachatel do auta vnikl zatím nezjištěným způsobem a odcizil z něj na sedačce položený notebook výrobní značky Acer v hodnotě 10 tisíc korun. Inu, auto není skutečně žádný trezor, kde si můžete bez dohledu ponechat své cennosti.

 

 

 

vytisknout  e-mailem