Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

"Bezpečný domov v bezpečné lokalitě"

Olomouc - realizace projektu, kdy došlo k setkání předsedů bytových jednotek s policisty. 

V pondělí a úterý, v odpoledních hodinách proběhlo v konferenčních místnostech na obvodních odděleních policie Olomouc II., na ulici Heyrovského a Olomouc IV., na ulici Na Trati setkání vybraných předsedů bytových jednotek s policisty Preventivně informační skupiny, policisty s příslušně územní odpovědností a se zástupci vedení daného obvodního oddělení. Cílem setkání bylo seznámit předsedy bytových jednotek s projektem „Bezpečný domov v bezpečné lokalitě“.

  Vzhledem ke zvýšenému počtu majetkové trestné činnosti na území Olomouce se policisté zaměřili na obecné informace o nutnosti zabezpečit si svůj majetek a dále jak předcházet vloupání do vozidel, sklepních kójí a dalších nebytových prostor. Také je seznámili jak postupovat v případě, že k vloupání a krádeži došlo. Policisté zmínili případy z praxe a problematiku dané lokality. Domovníci seznámili policisty s tím, co je trápí v jejich lokalitě. Součásti setkání bylo vzájemné předání kontaktů a ze strany policie také informačních materiálů pro potřeby domovníků. Právě pomocí předsedů bytových jednotek chtějí policisté předat informace co nejširšímu počtu spoluobčanů, kteří bydlí v panelových nebo bytových domech.

V průběhu roku 2011 budou k těmto setkáním i nadále postupně zváni, na místně příslušné obvodní oddělení předsedové bytových jednotek města Olomouce.

Cílem projektu je prostřednictvím domovníků účinně působit na samotné majitele a obyvatele domu. Eliminovat v co největší míře vloupání a krádeže v panelových, bytových nebo rodinných domech, zejména ve sklepních a společných prostorách domu a do vozidel.

por. Bc. Petr Čunderle, DiS.

15. 12. 2010

vytisknout  e-mailem