Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hravě přes překážku

Projekt u žáků 5. tříd stále poklačuje... 

Hravě přes překážku - NPC 010.jpg Hravě přes překážku - NPC 010.jpg
Na základní škole Dukelská ve Strakonicích pokračují přednášky týkající se drogové problematiky.  Minulý týden, dne 13. listopadu 2008, zavítali mezi žáky pátých tříd policisté z Národní protidrogové centrály Praha. Ti se zaměřili především na nebezpečí cigaret a alkoholu, neboť právě s cigaretami a alkoholem se děti setkávají nejčastěji.  Tato skutečnost vyplynula i z odpovědí v dotazníku, který děti vyplňovaly před zahájením celého projektu. Děti měly možnost s policisty Národní protidrogové centrály diskutovat na téma závislost a drogy.
    V odpoledních hodinách, před konáním třídních schůzek, měli o drogové problematice možnost s policisty diskutovat i rodiče samotných dětí. Této příležitosti však nevyužilo mnoho rodičů. 


 

Hravě přes překážku - Sananim Němčice 001.jpg Hravě přes překážku - Sananim Němčice 001.jpg
O týden později žáky 5. tříd ZŠ Dukelská navštívil pracovník ze Sananimu Němčice, který se zabývá  léčbou v terapeutických komunitách pro drogově závislé.
Ve stručnosti děti seznámil s činností Sananimu a zaměřil se na zdravý životní styl. Děti se aktivně zapojovaly do tématu „zdraví a nemoc“ a samy se zamyslely nad možností, jak zlepšit svůj životní styl.

Další beseda je pro zbývající páťáky připravena na 26. listopadu 2008 (Sananim Němčice).

vytisknout  e-mailem