Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

Na Prachaticku vjela řidička osobním vozidlem pod nákladní vůz a zraněním na místě podlehla. 

 

V-DN čelní náraz.jpg
Tragická dopravní nehoda se smrtelným zraněním se stala na okrese Prachatice dne 7. 7. 2008 v 15:13 hodin na silnici I. třídy číslo 20 ve 191 km u obce Malovičky ve směru jízdy z Vodňany  na České Budějovice.

 

Pětapadesátiletá řidička osobního automobilu Toyota Avensis, která jela směrem na České Budějovice, přejela plynule do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím nákladním automobilem Škoda 706 převážející bagr na nákladovém prostoru. Osobní automobil se srážkou dostal až do své půle pod nákladní vozidlo a žena bohužel na místě svým zraněním podlehla. Jak bylo následně zjištěno, ve vozidle se nacházeli ještě dva psi, kteří při srážce zahynuli. Řidič se spolujezdcem z nákladního vozidla zraněni nebyli. Na místě zasahovaly záchranné jednotky ZZS a HZS z Vodňan. Zdravotníci po příjezdu k tragické nehodě již nemohli nic konat, pouze kontatovat úmrtí řidičky. Provoz na této silnici byl úplně zastaven, kdy probíhalo vyprošťování, šetření nehody policisty ze Skupiny dopravních nehod z Prachatic a odklízecí práce.

Informace o závažné nehodě a uzavření komunikace byla neprodleně po srážce podána do rádií. Objízné trasy vedly od Českých Budějovic směrem na Podeřiště a Netolice nebo Dívčice a Týn nad Vltavou a směrem od Vodňan na Bavorov a Netolice. Dopravu řídily policejní dopravní hlídky z Prachatic, obvodní policisté z Netolic a dopravní policisté z Českých Budějovic na motocyklech. Provoz na hlavní silnici I. třídy byl obnoven v 19:00 hodin. Tragickou dopravní nehodu nadále šetří Skupina dopravních nehod z Prachatic.

vytisknout  e-mailem