Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel dopaden

Muž kradl naftu na Vimpersku. 

Prachatičtí kriminalisté dopadli pachatele, který se v době od 20. 8. 2008 do 20. 9. 2008 dopouštěl krádeží motorové nafty a vloupání do vozidel na Vimperksku.

V prvém případě vnikl násilím do zaparkovaného osobního automobilu Opel Astra na parkovišti v Mírové ulici ve Vimperku, odkud odcizil autorádio s CD přehrávačem a ze zavazadlového prostoru plastový box s nářadím. Majiteli způsobil škodu za 4 715 korun.

V dalšíl případě na autobusovém nádraží v obci Vacov odstranil násilím visací zámek z krytu nádrže autobusu Karosa a odčerpal nejméně 120 litrů motorové nafty. Zde je škoda 3 938 korun.

Bez povšinmutí neponechal ani traktor zaparkovaný před domem v obci Zdíkov. Násilím odstranil visací zámek zajišťující víko nádrže a odčerpal nejméně 50 litrů motorové nafty. Způsobil škodu za 1 700 korun.

Případy se nejprve zabývali vimperští policisté ve spolupráci s kriminalisty z Prachatic a společným prověřováním pachatele dopadli. Kriminalisté proti muži zahájili trestní stíhání pro trestný čin “krádeže” a případ nadále vyšetřují.

vytisknout  e-mailem