Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

NEHODOVOST

Nahlášené dopravní nehody od 26. 9. 2008 

Dne 26.9. 2008 v 19:00 hodin vběhla náhle z lesního porostu do jízdní dráhy osobnímu automobilu Škoda Octavia srna. Řidič jel s vozidlem po silnici II. třídy

Srážka osobních automobilů Škody Fabia Combi a Fordu Escort Combi se stala dne 27. 9. 2008 v 11:40 hodin v Prachatické ulici ve Strunkovicích nad Blanicí. Dopravní nehodu zavinil řidič Fabie, který při jízdě po vedlejší komunikaci nedal přednost v jízdě Fordu, jehož řidič jel po hlavní silnici. Došlo ke střetu pravých předních částí vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a alkohol byl vyloučen provedenými dechovými zkouškami u řidičů. Za toto nerespektování dopravní značky “Stůj, dej přednost v jízdě” dostal viník nehody blokovou pokutu. Škoda na vozidlech činí škodu celkem 70 000 korun.

Dopravní nehoda, kterou zavinil dosud neznámý řidič se stala v době od 20:00 hodin dne 26. 9. 2008 do 8:15 hodin dne 27.9. na silnici II. třídy číslo 145 u Šumavských Hoštic. Dosud neznámý řidič neustanoveného vozidla Fznačky Ford nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla při jízdě ve směru Žárovná – Vimperk a vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde narazil do betonovéých sloupků a oplocení. Po srážce řidič z místa ujel a nehodu neoznámil. Majiteli oplocení vznikla škoda za 20 000 korun. Policisté po řidiči i vozidle intenzívně pátrají.

K malé dopravní nehodě došlo dne 28. 9. 2008 v 15:00 hodin. Nehodu zavinil řidič automobilu Hyundai H-1, který nepřiměřeně reagoval na protijedoucí nákladní automobil a najel svým vozidlem na krajnici, kde se střetl pravou přední částí vozidla se stromem. Ke střetu vozidel nedošlo a škoda na Hyundai činí 50 000 korun. Při nehodě nedošlo ke zranění osob a alkohol byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

Havárie nákladního automobilu Ford Transit se stala dne 29. 9. 2008 v 5:20 hodin na silnici II. třídy číslo 145 u Husince. Dopravní nehodu zavinil řidič Fordu, který po projetí mírné pravotočivé zatáčky přecházející v přímý úsek nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla. Reagoval na protijedoucí autobus stržením řízení vpravo, následkem čehož dostal s vozidlem smyk a havaroval v pravém silničním vodotoku. Havárie se obešla bez zranění osob a provedená dechová zkouška u řidiče byla s negativním výsledkem. Škoda na vozidle činí 30 000 korun.

u Žárovné a na vzniklou situaci již nestačil zareagovat a srážce zabránit. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Srna po srážce uhynula a byla předána lesnímu hospodáři. Škoda na vozidle činí 50 000 korun a alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

vytisknout  e-mailem