Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody

Dopravní nehody, které byly nahlášené v době od 7. 8. do 8. 8. 2008 a dopravní policisté k nim vyjížděli.  

Havárie osobního automobilu Peugeot 205 se stala dne 7. 8. 2008 ve 12:30 hodin na silnici II. třídy číslo 141 mezi Libínským Sedlem a Prachaticemi. Nehodu zavinil řidič (23 let), který nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění pravotočivé zatáčky v klesání a dostal smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci a poté ve smyku přejel vlevo přes silnici, kde na vyštěrkovaném odpočívadle s vozidlem havaroval. Řidič i jeho spolujezdec byli z místa dopravní nehody převezeni RZS do prachatické nemocnice, kde byli oba po provedeném vyšetření propuštěni bez následné doby léčení. Alkohol byl u řidiče provedenou dechovou zkouškou vyloučen a škoda na vozidle byla vyčíslena na 10 000 korun.

Malá dopravní nehoda bez zranění osob se stala dne 7. 8. 2008 v 15:15 hodin mezi obcí Záblatí a Kratušín. Dopravní nehodu zavinil jak 48 letý řidič osobního automobilu Škoda Forman, tak i 24 letá řidička osobního automobilu VW Golf. Řidiči obou vozidel nejeli při pravém okraji silnice a při míjení se boky svých vozidel střetli. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na 32 000 korun a alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

 

Dne 7. 8. 2008 vyjížděla Skupina dopravních nehod z Prachatic ke srážce motocyklu s osobním automobilem Peugeot 206, která se stala v 19:00 hodin na silnici II. třídy číslo 141 na výjezdu z Prachatic směrem na Libínské Sedlo. Tato dopravní nehoda je neustále v šetření, neboť se zde zjišťuje míra zavinění obou zúčastněných řidičů. Řidič (26 let) motocyklu Suzuki GSX-R 1000 v uzavřené části obce o třech jízdních pruzích nepřizpůsobil rychlost jízdy motorky při jízdě ve středovém jízdním pruhu směr Prachatice – Libínské Sedlo a narazil v protisměru do osobního automobilu Peugeot. Avšak řidič (41 let) osobního vozidla v místě nehody přejížděl při otáčení z pravého jízdního pruhu přes středový jízdní pruh do protisměrného jízdního pruhu. Dle vyjádření řidiče motocyklu, ten se svým manévrem snažil zabránit střetu s Peugeotem, jehož řidič se přes jízdní pruhy otáčel. To se však nezdařilo a došlo ke střetu pravé boční části motorky s pravou přední částí vozidla v protisměrném pruhu. Je nutno dodat, že řidič vozidla se otáčel v místě, kde je toto zakázáno dvojitou vodorovnou souvislou čárou na komunikaci. Z tohoto důvodu policisté míru zavinění nadále šetří. Naštěstí při nehodě nebyl nikdo zraněn, požití alkoholu bylo u řidičů vyloučeno provedenou dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 180 000 korun.

K malé dopravní nehodě došlo dne 8. 8. 2008 v 8:45 hodin na silnici II. třídy u Stach na Vimpersku. Řidič nákladního automobilu Man TGA s připojeným návěsem při vyhýbání se protijedoucímu vozidlu najel se soupravou na pravou krajnici, která se pod váhou vozidla utrhla a došlo k převrácení soupravy na pravý bok. Ke střetu s protijedoucím vozidlem nedošlo, nikdo při havárii zranění neutrpěl a alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Policisté řidiči uložili blokovou pokutu.

V 17:55 hodin na silnici III. třídy u Stach došlo ke srážce osobního automobilu Škoda Fabia Combi s dopraním značením a následně s betonovou silniční propustí. Dopravní nehodu zavinila řidička (47 let) Fabie, která nepřizpůsobila rychlost vozidla. Při nehodě ke zranění nedošlo, škoda byla vyčíslena na 45 000 korun, alkohol byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou a policisté řidičce uložili blokovou pokutu.

vytisknout  e-mailem