Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kampaň "Zpomal, dokud není skutečně pozdě"

Ms kraj - realizování kampaně "Zpomal, dokud není skutečně pozdě" 

Vysoká rychlost je hlavním faktorem u nejtragičtějších nehod. Statistiky dopravní policie potvrzují, jak závažné toto chovní je. V loňském roce bylo při nehodách, které byly způsobeny nepřiměřenou rychlostí, usmrceno 179 lidí. Z celkového počtu osob, které byly usmrceny při dopravních nehodách, jde téměř o polovinu lidí, kteří zemřeli při nehodách způsobených nepřiměřenou rychlostí.

Cílem kampaně je přimět řidiče, aby uvažovali o tom, jestli má překračování limitů vůbec smysl, a také aby vnímali, že díky nižší rychlosti mají více času napravit chybu a předejít zbytečné nehodě.
Preventisté moravskoslezského kraje nadále v letních měsících pokračovali v šíření této kampaně.

Bruntál
Informační letáky byly umístěny na interaktivní výstavu CRASH (výstava dopravní nehodovosti umístěná v prostorách bývalého obchodního domu Prior v Krnově), z níž si je návštěvníci mohou odnést s sebou. Dne 13.8.2021, během dopravní akce zaměřené na měření rychlosti, poskytli  policisté dopravního inspektorátu Bruntál tyto letáky také kontrolovaným řidičům.

Nový Jičín
S informacemi, které leták provázející kampaň obsahuje, se také jeho prostřednictvím seznámili jak žadatelé o řidičské oprávnění tak i řidiči stávající na odboru dopravy městského úřadu Nový Jičín. Dále byly širší veřejnosti poskytnuty na vybraných čerpacích stanicích.

Karviná
Dne 13.8.2021 v rámci dopravní akce zaměřené na měření rychlosti letáky distribuovali řidičům policisté dopravního inspektorátu Karviná. Dále se do distribuce letáků zapojili preventisté jednotlivých obvodních oddělení. Také byly umístěny na vybraných čerpacích stanicích.

Tato kampaň navazuje na již dříve vzniklé projekty „Agresivita zabíjí a Nepozornost zabíjí“, která vznikla ve spolupráci s PČR,  BESIP a Českou asociací pojišťoven. Více naleznete zde: https://www.policie.cz/clanek/web-informacni-servis-zpravodajstvi-zpomal-dokud-neni-skutecne-pozde-aspx a www.13minut.cz.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
nprap. Bc. Marika Jeličová
nprap. Karla Špaltová
oddělení prevence

25. srpna 2021

vytisknout  e-mailem