Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nehoda na dálnici D3

České Budějovice - Před šestou hodinou byl zpožděn příjezd všem řidičům jedoucí do Českých Budějovic pro rychlostní komunikaci. 

Ranní dopravní nehoda na dálnici D3 v katastru obce Vitín na Českobudějovicku zkomplikovala provoz mnoho řidičům směřující od Veselí nad Lužnicí do krajské metropole. V 05:50 hodin jel řidič s osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia, kdy na 120,5 km způsobil dopravní nehodu pravděpodobně tím, že se při jízdě plně nevěnoval řízení, vyjel z pravého jízdního pruhu v místě omezení provozu do jednoho pruhu a narazil do přechodného dopravního značení Z6. Následně s poškozeným vozidlem dojel cca 150 metrů na konec omezení a vozidlo zastavil v úseku, kde byly již v provozu oba jízdní pruhy.

Nehoda si naštěstí nevyžádala zranění, ale dopravní policisté z dálničního oddělení Borek provedeným testem na zjištění návykové látky v dechu přístrojem Dräger prokázali pozitivní výsledek do 0,3 promile. Dále jim na výzvu nepředložil řidičský průkaz, kdy lustrací v evidenci zjistili, že má do konce října letošního roku uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel.

Provoz na dálnici v plném rozsahu byl obnoven po 9. hodině. Strážci pořádku ve věci zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a zjištěný přestupek – jízda pod vlivem alkoholu – bude zaslán k projednání na magistrát města České Budějovice.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

8. června 2023

Odkazy do noveho okna

DN na D3 u Vitína 1.

DN na D3 u Vitína 1. 

Detailní náhled

DN na D3 u Vitína 2.

DN na D3 u Vitína 2. 

Detailní náhled

DN na D3 u Vitína 3.

DN na D3 u Vitína 3. 

Detailní náhled

DN na D3 u Vitína 4.

DN na D3 u Vitína 4. 

Detailní náhled

DN na D3 u Vitína 5.

DN na D3 u Vitína 5. 

Detailní náhled

DN na D3 u Vitína 6.

DN na D3 u Vitína 6. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem