Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody s chodci

České Budějovice - Dbejte zvýšené obezřetnosti u přechodů pro chodce. 

Dopravní policisté za posledních 24 hodin řešili dvě dopravní nehody – střetu motorových vozidel s chodcem na řádně vyznačeném přechodu pro chodce na Českobudějovicku.

Včera dopoledne v 10:00 hod. vyjížděli strážci zákona z dálničního oddělení Borek do Českých Budějovic, na Pražskou třídu v blízkosti nákupního centra IGY, kde byl oznámen střet řidiče osobního vozidla a chodkyně. Policisté, dle zajištěných důkazů, na místě zjistili, že mladá dívka přecházela po přechodu s ostatními občany, na znamení o bezpečném přecházení – zelený signál, na což však zřejmě nereagoval řidič osobního vozidla tovární značky tovární značky Hyundai a dívku srazil. Ta po střetu utrpěla zraněním, s kterým ji Zdravotnická záchranná služby Jihočeského kraje transportovala do nemocnice. U řidiče byl proveden test na zjištění návykových látek – alkohol a drogy – s negativním výsledkem.

K druhém střetu došlo dnes ráno po 06.00 hod. v Týně nad Vltavou, na silnici II/105 mezi benzinovou čerpací stanicí a mostem přes řeku Vltavou. Po příjezdu českobudějovických dopravních policistů a samotným šetřením zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky Ford C-Max přijížděl ve směru od obchodních domů, kde se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a přehled na přechodu pro chodce od ulice Žižkova přecházející ženu, kterou srazil. Ta po střetu utrpěla zranění, které si vyžádalo příjezd zdravotníků a následný převoz do nemocnice.

Ani v tomto případě nebyla zjištěna v dechu a v slinách řidiče zjištěna přítomnost návykových látek.

V té souvislosti připomínáme na zvýšenou obezřetnost u přechodů pro chodce a to jak ve městě, tak i mimo něj.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

14. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

Střet na Pražské třídě 1.

Střet na Pražské třídě 1. 

Detailní náhled

Střet na Pražské třídě 2.

Střet na Pražské třídě 2. 

Detailní náhled

Střet na Pražské třídě 3.

Střet na Pražské třídě 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem