Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

V rámci okresního ředitelství Bruntál bylo do akce nasazeno 23 policistů. 

Na den 12.8.2008 vyhlásil ředitel Policie České republiky okresního ředitelství Bruntál bezpečnostní akci „X“, a to v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit přetrvávající nekázeň a počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.
Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování předepsané rychlosti jízdy v obci i mimo obec. U řidičů zjišťovali, zda neusedli za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Dále kontrolovali technický stav motorových a přípojných vozidel. Také probíhala kontrola používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí. Zaměřili se i na kontrolu způsobu jízdy přes železniční přejezdy a dodržování dalších pravidel silničního provozu.
V rámci okresního ředitelství Bruntál bylo do akce nasazeno 23 policistů. Kontrolováno bylo celkem 292 vozidel z toho bylo zjištěno 27 přestupků. Blokovými pokutami na místě vyřídili 21 přestupků, výše uložených pokut činí 14 800 Kč. Z toho bylo 6 přestupků oznámeno správnímu orgánu. Povolenou rychlost překročilo 11 řidičů. Žádný z řidičů nepožil alkohol nebo jinou návykovou látku před nebo během jízdy. Policisté zjistili 6 případů nepoužití bezpečnostních pásů. Nevyhovující technický stav měla 4 vozidla.
 
 
vrchní asistent pprap. Pavla Munclingerová

vytisknout  e-mailem