Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečně u vody

Bruntálsko - Slezská Harta 

Každoroční bezpečnostně preventivní akce "Bezpečně u vody" proběhla v pátek 16. července 2021 na vodní nádrži Slezská Harta na Bruntálsku. Akce se konala v součinnosti se Státní plavební správou, která  se zaměřila především na dodržování pravidel spojených s provozem plavidel a lodí, Rybářskou stráží a  Povodím Odry, kteří kontrolovali rybáře a dodržování pravidel v ochranném pásmu II. stupně vodního zdroje. Bruntálští policisté s preventistou moravskoslezského kraje společně s policisty ze Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje informovali návštěvníky vodní nádrže o zásadách bezpečného chování při rekreaci u vody.  Policisté neopomněli připomenout návštěvníkům také základní zásady ochrany majetku, ať už se jednalo o zabezpečení vozidla nebo osobních věci v batůžcích či kabelkách odložených na dece.

Letošní ročník preventivní akce Bezpečně u vody je provázán také s projektem „Řídím, piju nealko pivo“  a tak bylo návštěvníkům nejen vodní plochy, ale i pláží připomínáno také to, že alkohol na vodu nepatří.

Podrobné informace s preventivními radami si poté mohli návštěvníci Slezské Harty odnést s sebou na informačních letáčcích, společně s dalšími předměty a plechovkou nealkoholického nápoje, které poskytl Český svaz pivovarů a sladoven, jenž na projektu spolupracuje.

Preventivní projekt „Bezpečně u vody“ bude i nadále pokračovat a to nejen na vodní nádrži Slezská Harta, ale také v rámci celé republiky.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
nprap. Karla Špaltová

16. července 2021

Odkazy do noveho okna

Slezská Harta

Slezská Harta 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem