Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradli zdravotníky

Policisté zadrželi muže, který zdravotníkům z nemocnice na Bulovce ukradl motorku, která stála před plicním oddělením. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v sobotu v půl třetí odpoledne všimli na Argentinské ulici v Praze 7 motocyklu, jehož řidič měl na hlavě cyklistickou helmu a evidentně stroj neuměl ovládat. Řidiče se proto rozhodli zastavit a zkontrolovat. Na pokyn k zastavení, ale motorkář nereagoval a začal ujíždět ulicemi Holešovic rychlostí, kterou se jezdí po dálnici. Křižovatku u Libeňského mostu projel rychlostí přes 100 kilometrů v hodině na červenou a ohrozil ostatní řidiče. S policisty za zády pak dojel až na Palmovku, kde najel na chodník, narazil do odpadkového koše a havaroval. Následně ho „péjáci“ za použití donucovacích prostředků zadrželi.

Jak pak policisté zjistili, dvaatřicetiletý muž řídil pod vlivem pervitinu, nevlastní řidičské oprávnění, je na něj Rakouskem vydaný Evropský zatýkací rozkaz a v minulosti byl již třináctkrát soudně trestaný.

Motorka, na které jel, byla odcizena v pátek z nemocnice na Bulovce, kde byla zaparkována před plicním oddělením. Krádež zachytily kamery a je na nich vidět ještě jeden muž, kterého v souvislosti s tímto přípdem hledáme. Jestli ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Za trestný čin krádež pachatelům v době vyhašeného stavu nouze hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

kpt. Jan Daněk – 12. 4. 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem