Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Okradli téměř 90letou seniorku

a další zprávy z Přerovska 

Další okradená seniorka
 
Včera kolem osmé hodiny ráno v obci na Přerovsku dva neznámí pachatelé vnikli do domu majitelky (1954), která v té době nebyla doma. Nejprve přestřihli pletivo branky ve dvorním traktu domu a po vykopnutí vstupních dveří se dostali dovnitř. V jednom z pokojů v domě se nacházela seniorka (1920), jedná se o matku majitelky domu, které přes hlavu přetáhli přikrývku a požadovali po ní vydání peněžní hotovosti a přitom jí vyhrožovali fyzickou újmou. Stařenka řekla, že peníze nemá, ale to muže neodradilo. Prohledali dům a odnesli si zlaté šperky (prsteny, řetízek a přívěsky) a z obálky odcizili hotovost 17 000 Kč. Poté místo opustili stejnou cestou. Ke zranění staré paní nedošlo. Případ se šetří pro trestný čin loupež a trestný čin porušování domovní svobody. 
 
Vloupal se do masny, ale maso ho nezajímalo
 
Z úterý na středu neznámý pachatel vnikl po vypáčení dveří do prodejny masny v Přerově. Následně si klíčem odemknul zásuvku elektronické pokladny a odcizil z ní hotovost 3550 Kč. Dále ze stolu v neuzamčeném skladu vzal v drobných mincích částku 100 Kč, která byla uložena v krabičce. Škoda vznikla společnosti z Benešovska.
 
Na fotbalové hřiště se nemusí chodit jen za fotbalem
 
Ve stejné době, tedy z úterý na středu, neznámý pachatel v obci Dolní Újezd na staveništi šaten na místním fotbalém hřišti násilím vnikl do kovového stavebního kontejneru. Ten slouží jako sklad materiálu a lapka si z něj odnesl dvě stavební kolečka, elektrickou pilu, hliníkový žebřík, nivelační latě a elektrickou úhlovou brusku. Škoda byla celkově vyčíslena na 24 100 Kč a vznikla společnosti z Lipníka n/B. 
 

vytisknout  e-mailem