Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradli seniorku

Tábor - Zvěrotice - Pozor na zloděje. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policisté opakovaně upozorňují zejména starší občany v menších obcích na důsledné zabezpečení svého majetku. To, že na vesnicích není třeba nic zamykat, neboť se zde nekrade, již dávno není pravda. Naopak, počet okradených občanů v těchto lokalitách neutěšeně stoupá. Důkazem toho je i další případ ze Soběslavska.
Krátce po jedenácté hodině dopolední včerejšího dne přistihla majitelka (86) u svého domu v obci Zvěrotice dvě neznámé ženy. Využily okamžiku, kdy žena obhospodařovala drůbež. Drze otevřenými vraty vnikly na pozemek a následně do neuzamčeného domu. Jednalo se o dvě ženy snědé pleti ve věku 40 - 50 let, silnějších, asi 165 cm vysokých postav. Překvapenou majitelku domu okamžitě zahrnuly dotazy na téma možného koupení domu v obci, případně odkoupení vajec či peří. Rovněž nabízely věštění osudu z dlaně ruky či sdělení zaručených čísel na výhru v loterii. Majitelka všechny tyto nabídky odmítla a vykázala nezvané návštěvnice ze svého pozemku. Následně však zjistila, že dílo zlodějů již bylo dokonáno. Z jedné z místností zmizely našetřené peníze v řádu desítek tisíc korun.
Případ to není ojedinělý. Policisté, a to nejen na Táborsku, šetří řadu těchto případů. Skupiny zlodějů mají většinou 4 - 5 členů, kdy jeden zůstává ve vozidle, další dva kradou a další zajišťují prostor. Je tedy více než pravděpodobné, že i ve výše zmíněném případě, kdy majitelku domu zdržovaly dvě ženy před domem, další zloději ze skupiny právě kladli uvnitř.
Policisté na tyto případy důrazně upozorňují. Žádají tímto každého, kdo by zaznamenal výskyt podezřelého neznámého vozidla s posádkou jižanského vzhledu, která by se pod jakoukoliv záminkou pohybovala nejen po menších obcích, aby své poznatky, zejména pak název obce, čas výskytu, typ, barvu a registrační značku vozidla, bližší popis posádky a případně směr jejího pohybu, neprodleně sdělil policistům na linku č. 158. Děkujeme. Senioři - bezpečí na ulici.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
21. dubna 2011     

vytisknout  e-mailem