Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okradli ji v kině

VSETÍNSKO: Mějte své věci neustále pod kontrolou! 

Je důležité mít své věci neustále pod kontrolou. Svědčí o tom případ krádeže peněženky z kabátu v kině ve Vsetíně, při které studentka přišla o platební kartu, doklady a několik tisíc korun.
 
V pátek navečer oznámila na policii 18letá studentka jedné střední školy ve Vsetíně, že jí někdo okradl v kině, kde byla uplynulý čtvrtek dopoledne se školou na filmovém představení. Uvedla, že v kině seděla na sedadle u uličky, přičemž svůj kabát s peněženkou v kapse měla po celou dobu přehozený přes okraj sedadla. Během filmového představení byla i přestávka a kolem jejího sedadla prošla spousta studentů. Když si po skončení filmu oblekla kabát a sáhla do kapsy, zjistila, že je peněženka pryč. Pro jistotu důkladně prohlédla místo pod sedadlem, avšak peněženku nenašla. Ve čtvrtek večer ještě zatelefonovala do kina, aby zjistila, zda peněženku někdo nenašel a neodevzdal. Jelikož se tak nestalo, druhý den krádež oznámila na policii. Dívka přišla o doklady, platební kartu a celkem vysokou finanční hotovost – 3 200 korun. 
 
Věc šetříme jako trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s trestní sazbou do dvou let.
 
 
10. listopadu 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem