Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Okradli ji na hodech

HODONÍNSKO: Stačí chvilka a zloděj se raduje ze snadné kořisti. 

Policisté na Hodonínsku v posledních dnech přijali několik oznámení o krádežích, na kterých má značný podíl nepozornost majitelů odcizených věcí. Ve většině případů své osobní věci jakoby sami nabídli k dispozici zlodějům.
Zatím neznámý pachatel využil nepozornosti jednadvacetileté ženy a během hodové zábavy v místním kulturním době ve Svatobořicích-Mistříně jí odcizil kabelku. Tu si žena ponechala volně odloženou na stole a nevěnovala jí pozornost. Přišla tak o kabelku, peníze, mobil a doklady v hodnotě necelých čtyř tisíc korun.
Další zloděj zase využil nezamknutého osobního vozidla, které stálo nestřežené v obci Čejkovice. Stačilo jen otevřít dveře a sebrat dvě peněženky, které ve vozidle byly. Majitelé přišli o peníze, osobní doklady a platební karty. Celkovou škodu vyčíslili téměř na  5000 korun.
Zatím poslední případ se odehrál v nákupním centru v Hodoníně. Doposud neznámý pachatel odcizil ze stolu u rychloobčerstvení volně odložený mobilní telefon. Ten si tam ponechala jednadvacetiletá žena a odešla na toaletu. Po návratu zpět již svůj telefon v hodnotě tří tisíc korun nenašla.

Z uvedených případů je zřejmé, že zloději mohou číhat všude a stačí jim jen malá chvíle vaší nepozornosti. Proto si své osobní věci vždy dobře hlídejte a nenechávejte bez dozoru ani na malou chvilku.

nprap. Petr Zámečník, 21. 11. 2011

vytisknout  e-mailem