Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradli důchodkyni

Strakonice - Chtěli koupit vejce, slepice a žádali napít.  

   Včera 1.4.2009 odpoledne vstoupily tři osoby nezajištěnými vrátky na dvůr a drze postupovaly otevřenými dveřmi až do obytné části domu 85leté důchodkyně v obci Rojice. Během chvilky měla žena v domě dvě ženy a jednoho muže. Požadovali napít a předstírali zájem o  koupi kožek. Důchodkyně se trojici cizích osob snažila vyprovodit ven na dvorek. Zde si všimla další ženy, která se pohybovala po dvoře. Čtyři cizí lidé využili nepozornosti důchodkyně a bez svolení se nekontrolovaně pohybovali po obydlí. Jedna z žen se odešla opět do domu napít a druhá z nich předstírala zájem o koupi slepice. Po chvíli požádala, zda by si mohla dojít na toaletu. Ale to již důchodkyně tušila, že není vše v pořádku.  Proto všem oznámila, že zavolá na policii. V tom nezvaná návštěva na nic nečekala a odešla. Všichni čtyři odjeli stříbrným vozidlem neznámo kam. Po jejich odchodu majitelka domu zjistila, že jí v kuchyni chybí  finanční hotovost ve výši 54 000 korun a 200 Euro.
Podle poškozené se jednalo o osoby snědé pleti. První ženě mohlo být kolem 20ti až 30ti let, měla kaštanové rovné vlasy, dlouhé na ramena. Je střední 170 cm vysoké postavy a na sobě měla oranžovou bundu a tmavé kalhoty. S ní přijel i muž drobné menší postavy ve věku kolem 20ti let. Měl černé krátké vlasy vyčesané na tzv. „kohouta“. Oblečený byl v kožené černé bundě se cvoky a v modrých riflích.
Druhá žena ve věku kolem 20ti let měla zrzavé rovné vlasy, dlouhé na ramena. Třetí žena, která se pohybovala po dvoře, měla na hlavě kapuci.
   

     Případ okradené ženy vyšetřují policisté z Radomyšle, kteří uvítají jakoukoliv informaci k pohybu a výskytu podezřelých osob. Občané své poznatky mohou sdělit na linku 158 nebo přímo na Obvodní oddělení PČR Radomyšl na tel. č. 383 392 400(401). Zároveň opětovně občany upozorňují, aby byli opatrnější, nikoho cizího do bytu nepouštěli a zamykali si vchodová vrátka na dvůr. Pachatelé spoléhají nejen na důvěřivost starých lidí, ale i na skutečnost, že staří lidé žijí v domě sami. Drzost pachatelů nezná mezí. Osaměle žijícím lidem vejde bez pozvání, zazvonění do bytu hned několik pachatelů a jejich pohyb je pak jedním člověkem nekontrolovatelný.
  

    Policisté se snaží občany informovat nejen prostřednictvím médií, ale plánují i preventivní akce, kdy osobně oslovují občany a upozorňují je na nejčastější trestnou činnost. Naposledy, tj. 24.3.2009, preventivní akce probíhala v Radomyšli, kdy policisté oslovovali občany, informovali je o podobných případech krádeží a osloveným ponechávali informační materiály „Bezpečný dům“, „Zabezpečte svá vozidla“, „Chraňte si majetek“,“Kapsáři“ apod.. Preventivní činnost bude i v následujících dnech pokračovat.

vytisknout  e-mailem