Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradla stát

TEPLICKO - Úřadům předložila neúplné dokumenty; Vnikla do cizího domu a další zprávy. 

Okradla stát

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 39letá žena, která připravila státní kasu o téměř šest tisíc korun. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory předložila úřadům doklad o výši nákladů na bydlení, ve kterém neuvedla přeplatek za dodávky plynu, vodného a stočného. Na základě neúplných dokumentů jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen větší příspěvek na bydlení, než na jaký měla nárok. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, mohla by jít v krajním případě až na dva roky za mříže.

Vnikla do cizího domu

     Až dva roky za mřížemi by mohla strávit 26letá žena, která vnikla do cizího domu. Minulý týden v odpoledních hodinách prošla vstupní brankou na pozemek u rodinného domu a následně vnikla neuzamčenými vstupními dveřmi do obytných prostor. Zřejmě chtěla něco ukrást, vyrušili ji ale obyvatelé, před kterými se schovala na půdě, kde ji posléze našli. Přestože je přemlouvala, aby nevolali policii, skončila žena na služebně, kde si převzala sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody.

Alimenty se platit musí

     Z přečinu zanedbání povinné výživy byl obviněn 51letý muž, který neplní vyživovací povinnost na svou dceru. Na základě pravomocného rozsudku má přispívat na výživné ve výši jeden tisíc korun měsíčně k rukám matky svého potomka, což ale nečiní. Tím se dopustil přečinu, za který trestní zákoník stanoví až roční trest odnětí svobody.

Vloupání do auta

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který o víkendu vykradl zaparkované auto. Po rozbití bočního okna se vloupal do vozidla, ze kterého si odnesl kameru, oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na téměř tři tisíce korun. V případě dopadení hrozí lapkovi trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

5. srpna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem