Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradla stát o statisíce

TEPLICE - Neoprávněně po léta pobírala dávky; V autě měl věci na výrobu drog... 

Okradla stát o statisíce
     Policisté obvinili z přečinu podvodu 43letou ženu z Teplic. Jako žadatelka a příjemce dávek státní sociální podpory a to přídavku na dítě a sociálního příplatku, ve svých žádostech neuváděla osobu žijící ve společné domácnosti. Během uplynulých čtyř let se tak neoprávněně na úkor České republiky obohatila o 213 tisíc korun. V případě odsouzení hrozí podvodnici trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.
 
V autě měl věci na výrobu drog
     Z přečinů výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl obviněn 22letý muž z Teplic. Policejní hlídka ho zastavila při řízení motorového vozidla, na kterém byly umístěny registrační značky z jiného auta. Při kontrole policisté zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, v zavazadlovém prostoru jeho auta navíc objevili předměty určené k nedovolené výrobě omamných látek. Za uvedené přečiny hrozí muži, který je vyšetřován na svobodě, až pět let za mřížemi.
 
 Recidivista vykradl dvě auta
     Až tři roky ve vězení může strávit 30letý muž, kterého policisté včera zadrželi při vloupání do vozidel. Pachatel, který již byl obviněn z přečinu krádeže, se v Trnovanech vloupal do osobního vozidla zn. Fiat, nenašel v něm ale nic, co by mohl odcizit. Vnikl proto do dalšího zaparkovaného vozidla zn. VW Polo, kde z palubní desky odcizil zabudované autorádio. Při krádeži jej přistihla policejní hlídka a lapka putoval do policejní cely. Toto prostředí mu je již dobře známé, protože v minulosti již byl několikrát za majetkovou trestnou činnost obviněn.
 
Zadrženi při krádeži
     Podezření z přečinu krádeže sdělili policisté dvěma mužům ve věku 20 a 34 let. V Bílině je hlídka přistihla v prostoru fotovoltaické elektrárny, kde odcizili přes padesát zemnících tyčí v hodnotě přesahující 20 tisíc korun. Lup chtěli prodat do výkupny sběrných surovin a peníze si rozdělit. Oběma lapkům hrozí v případě odsouzení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 13. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email:
pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem