Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradla seniorku

LITOMĚŘICKO – Vydávala se za pracovnici jídelny… 

Na základě intenzivní činnosti se litoměřickým kriminalistům podařilo objasnit případ, ke kterému došlo 6. března v Lovosicích. Tehdy neznámá žena oslovila na ulici před domem seniorku a představila se jí jako pracovnice jídelny, která jí nese přeplatek za obědy. V ruce dokonce držela jídelní lístek, aby u seniorky vzbudila důvěryhodnost. Následně se jí vloudila do bytu a chtěla jí vrátit 1000 korun, s tím že má pouze pětitisícovou bankovku, kterou chtěla po seniorce rozměnit. Poté co zjistila, kde má seniorka uložené peníze, využila chvilkové nepozornosti a zmocnila se jejich úspor. Teprve po odchodu neznámé ženy, zjistila poškozená, že byla okradena.  

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování nyní obvinil devětatřicetiletou ženu z Ostravska z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněná se tohoto jednání dopustila, ačkoliv byla za obdobnou trestnou činnost v minulosti pravomocně odsouzena a potrestána. Trestní stíhání obviněné probíhá na svobodě.

Z vyšetřování dále vyplynulo, že ve výše uvedeném případu figurovaly dvě ženy. Policisté proto nadále pátrají po druhé ženě, která v uvedeném případu sehrála také svou roli. Neznámá žena byla snědé pleti s olivovým nádechem kůže, ve věku 30 – 35 let, vysoká 170 – 175cm, silné zavalité postavy s velmi výrazným pozadím. Hovořila česky bez výrazného přízvuku a možná rumunsky (při telefonickém rozhovoru). Byla oblečena do černé bundy v délce do pasu pravděpodobně šusťákové, modrofialových látkových kalhot, na nohou měla baleríny a na hlavě černou čepici s rovným kšiltem, která typově odpovídala čepici bezpečnostních služeb.

Jakékoliv informace k výše uvedenému případu, sdělte na linku 158, popř. na tel. č. 974 436 468 (v pracovní dny 7 – 15 hod.) nebo na nebližší policejní služebnu. Za pomoc předem děkujeme.

neznámá ženaneznámá žena

nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem