Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okradl vozíčkáře

KLADENSKO – Policisté ho záhy dopadli. 

Vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování zahájil úkony trestního řízení pro spáchání zločinu loupeže, které se dopustil dvaatřicetiletý muž z Příbramska.

Ten včera 1. prosince 2019 po osmé hodině večerní v Kladně v ulici Vitry u konečné zastávky MHD přistoupil zezadu k dvaapadesátiletému vozíčkáři, který měl v ruce mobilní telefon a tohoto přístroje se, po několikavteřinovém přetahování, lupič zmocnil a utekl i s odcizeným mobilem směrem do ulice Obránců míru.

Ihned po přijetí oznámení o této loupeži se do ulic vyjely policejní hlídky. O součinnost byla požádána městská policie, konkrétně obsluha kamerového systému, který monitoruje vybraná místa v Kladně. Policisté po zhlédnutí záznamu, na kterém byl celý incident zaznamenán, zjistili podobu a oblečení pachatele a vydali se po něm pátrat.

Za necelé tři hodiny spatřili v Libušině ulici v Kladně policisté Obvodního oddělení Kladno – město muže, který odpovídal muži, kterého viděli na záznamovém zařízení. Podezřelého zadrželi a ten se následně k loupeži přiznal. Také byl posléze, po označení místa lupičem, nalezen odcizený mobilní telefon, který pachatel před svým zadržením odhodil. Zadržený byl umístěn do policejní cely a následně mu vyšetřovatel sdělil obvinění ze zločinu loupeže, že což mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
2. prosince 2019

vytisknout  e-mailem