Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl vlastní rodinu

TEPLICKO - Z účtu otce a babičky si převedl peníze na své konto; Kradla na návštěvě... 

Okradl vlastní rodinu

     Policisté v uplynulých dnech obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací mladistvého, který připravil příbuzné o více jak 35 tisíc korun. Je podezřelý, že za pomoci aplikace v mobilním telefonu, který mu daroval otec, získal přístup do jeho internetového bankovnictví a postupně převedl z otcova účtu na svůj přes 24 tisíc korun.

     O týden později v bytě své babičky pod záminkou uskutečnění telefonického hovoru od ní vylákal její mobilní telefon, na kterém získal přístup a heslo do jejího internetového bankovnictví. Pak si od ní půjčil notebook a z účtu babičky převedl na svůj v několika transakcích jedenáct tisíc korun.

     U výslechu se ke svému jednání přiznal, pokud případ skončí u soudu a nezdárný syn a vnuk bude uznán vinným, hrozí mu s ohledem na věk maximálně rok a půl vězení.

Kradla na návštěvě

     Z přečinu krádeže byla obviněna 26letá žena, která je podezřelá, že koncem ledna odcizila během návštěvy v Duchcově peníze. Podle poškozených ukradla z peněženky uložené v kabelce asi patnáct set korun a navíc i eura odložená na stole. Celkem si měla „přilepšit“ o více jak sedm tisíc korun, pokud bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení.

Vloupání do auta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Bílině vykradl auto. Zloděje možná zlákaly peníze v úložném prostoru mezi sedačkami, rozbil proto okno a odcizil tři sta korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

1. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem