Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Okradl svého známého

LIBEREC - Pak zmizel a bylo po něm vyhlášeno pátrání. 

Okrást  nás nemusí vždy někdo cizí. Stávají se  bohužel i případy,  kdy nás okrade kamarád či známý. O to více jsme pak zklamaní.  A to je i případ 61 letého muže z Liberce, ke kterému přišel  v dubnu jeho známý.  V bytě zůstal také chvíli sám a náležitě  toho využil. Hostiteli prohledal  tašku  a z ní si vzal sedm  tisíc korun a "flaski". Když na tuto skutečnost hostitel  přišel,  ohlásil vše policii. 24 letý mladík ale nebyl k nalezení, proto  po něm  policisté vyhlásili celostátní pátrání a byl na  něho vyžádán i souhlas se  zadržením. Včerejšího dne se  24 letého mladíka podařilo vypátrat a zadržet  policistům  v Mladé Boleslavi, kteří ho také eskortovali do Liberce na  policejní  oddělení.
Ruprechtičtí policisté zahájili  proti mladíkovi úkony zkráceného  trestního řízení, ve  kterém mu sdělili podezření z trestného činu krádeže. Během  čtrnácti dnů by se tak měl dozvědět, jaký trest ho čeká  za to, že okradl svého  známého.


ZA AIRWICK DO  VĚZENÍ
V rukou zlodějů, kteří  kradou různě  v obchodech, končí všelijaké zboží - oblečení, elektronika,  uzeniny  či drogerie. Někdy je ale nepochopitelné, že u nich  končí zbytečnosti, kvůli  kterým jim hrozí vězení. Jako  například 33 letý cizinec, kterého ostraha   zadržela včera  před polednem v Lidlu v centru Liberce. Muž si pod bundu schoval  dvě bytové vůně Airwick za necelých dvěstě korun. Domníval  se, že ho nikdo  nevidí a chtěl opustit prodejnu. Ostraha ho  však zadržela a vyrozuměla  policisty. A díky bytové vůni  si 33 letý cizinec způsobil problémy. Policisté  totiž zjistili,  že v minulosti byl za krádeže odsouzen, a proto mu ve zkráceném  trestním řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže.


ZLODĚJ  -  KUTIL
Na naprosto jiné zboží se specifikoval  27 letý muž z Jablonce  nad Nisou, který kradl v Obchodním  centru Globus v Liberci. Muž ukradl  osm kusů  fabkových vložek  za bezmála čtyři tisíce korun a čtyři cylindrické vložky  za tři  a půl tisíce korun. Způsobil tak škodu přesahující  sedm tisíc korun. Policisté  mu rovněž ve zkráceném trestním  řízení sdělili podezření z krádeže. Na rozdíl od  předešlého  cizince nebyl za majetkovou trestnou činnost nikdy  odsouzen.


Vlasta  Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

vytisknout  e-mailem