Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Okradl své bývalé partnerky

SOKOLOVSKO – Jednu z nich fyzicky napadl. 

Sokolovští kriminalisté z oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 36letého muže z Prahy, jako obviněného ze spáchání přečinů Ublížení na zdraví, Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž měl od srpna roku 2016 do listopadu roku 2017 v obci Rotava nejméně v devíti případech fyzicky napadnout svoji bývalou přítelkyni. Napadání ženy mělo různou intenzitu. Muž jí měl napadat pěstmi do oblasti hlavy a kopy do různých částí těla. V jednom případě měl ženu několik minut bít dřevěnou násadou, přičemž utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. V tomto období měl ženě odcizit z bytu, kde společně žili, volně položenou peněženku s finanční hotovostí okolo 10 tisíc korun i s platební kartou, kterou měl několikrát bez svolení použít k výběru peněz či k platbě v obchodech. Druhý den měl ženě peněženku vrátit bez finanční hotovosti s odůvodněním, že jí  peněženku vzaly děti.

V březnu roku 2017 se měl krádeže dopustit opakovaně, a to ve společně obývaném bytě  panelového domu v  obci Rotava. Tam měl jiné ženě z obývacího pokoje odcizit několik kusů šperků žlutého kovu v hodnotě přesahující částku 18 tisíc korun. Obviněný ve svém protiprávním jednání měl pokračovat v říjnu roku 2018 v Kraslicích. Šestatřicetiletý muž měl další jeho tehdejší přítelkyni odcizit finanční hotovost v hodnotě okolo 6 tisíc korun z peněženky, kterou měla ve své kuchyni.

Svého jednání se obviněný muž dopustil i přesto, že již dříve byl za přečin Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku Okresním soudem v Sokolově a Okresním soudem v Karlových Varech odsouzen.

Svým jednáním způsobil škodu téměř 64 tisíc korun.

Za uvedené přečiny hrozí muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
7. 2. 2019

vytisknout  e-mailem