Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl spícího muže

TEPLICKO - Recidivista se z lupu dlouho netěšil a další zprávy. 

Okradl spícího muže

     Policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 52letému recidivistovi, který v neděli po poledni okradl v Teplicích spícího muže. V minulosti devětkrát odsouzený lapka měl muži spícímu na lavičce prostřihnout kapsu a odcizit mu mobilní telefon a peněženku. Z lupu se ale dlouho neradoval, už čtvrt hodiny po činu byl zadržen, v případě uznání viny hrozí podezřelému až dvouleté vězení.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 58letý muž, kterého v Trnovanech zastavili kolegové z oddělení hlídkové služby. Řidič vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili přes 1,8 promile. Za řízení pod vlivem alkoholu hrozí muži, který byl zadržen a noc strávil v cele, až rok za mřížemi.

Půjčky nesplácí

     Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 33letý muž, který uzavřel s několika poškozenými společnostmi smlouvy o úvěrech, které nesplácí. Při sjednávání celkem devíti půjček navíc uváděl nepravdivé údaje o svých příjmech a finančních závazcích, celkem dluží šedesát tři tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu, hrozí mu s ohledem na způsobenou škodu až pětiletý trest odnětí svobody.

14. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem