Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl přítelkyni

DĚČÍNSKO - Z bytu odnesl peníze a šperky; Na dávky neměl nárok... 

Okradl přítelkyni

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 38letému muži, který v Děčíně okradl svou přítelkyni. Před necelým měsícem jí z bytu ukradl peníze a šperky, celkem způsobil škodu přes sedmnáct tisíc korun. U výslechu se ke krádeži přiznal, pokud případ skončí u soudu, hrozí mu v případě uznání viny až dvouleté vězení.

Na dávky neměl nárok

     Z trestného činu podvodu se bude zodpovídat 52letý muž, který se obohatil na úkor státu. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory příslušnému úřadu neoznámil, že je příjemcem invalidního důchodu, čímž zavinil, že mu byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení v celkové výši deset tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až dva roky za mřížemi.

Krádež kola

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v obci Lipová odcizil jízdní kolo, které nechal poškozený ve stojanu před restaurací. Škoda byla vyčíslena na třináct tisíc korun, po bicyklu i zloději, kterému hrozí až dvouleté vězení, nyní policisté pátrají.

16. června 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem